Marko Gudurić
AP Brandon Dill
Marko Gudurić

AP Brandon Dill

Marko Gudurić, Foto: AP Brandon Dill

Marko Gudurić je igrao sedam minuta za Memfis u ubedljivom porazu na gostovanju Hjustonu, dok je Boban Marjanović sa klupe odgledao kako njegov sadašnji klub Dalas pobeđuje njegov bivši klub San Antonio.

Košarkaši Memfisa ubedljivo su poraženi na gostovanju Hjustonu. Najzaslužniji za pobedu tima iz Teksasa bili su standardno Rasel Vestbruk i Džejms Harden. Vestbruk je meč završio sa 33 poena, devet skokova i osam asistencija, dok je popularni Brada upisao 30 poena i dodao sedam uhvaćenih lopti. Sa druge strane, u ekipi Memfisa jedini igrač sa pozitivnim +/- indeksom bio je Marko Gudurić. Reprezentativac Srbije je na terenu proveo sedam minuta i za to vreme je upisao četiri poena, tri skoka, i po jednu asistenciju i blokadu, a za vreme dok je on bio u igri Grizlisi su ubacili poen više od rivala.

Teksaški derbi dobio je Dalas. Maveriksi su u gostima savladali San Antonio Sparse rezultatom. Pobedi Dalasa najviše je, kao i obično, doprineo Luka Dončić koji je sa 26 poena, 14 asistencija i deset skokova ostvario novi tripl-dabl, a odličan je bio i Kristaps Porzingis sa 28 poena i 12 uhvaćenih lopti. Srpski centar Boban Marjanović nije ulazio u igru na povratku u San Antonio, ali je sa klupe konstantno bodrio saigrače i davao im vetar u leđa. Najbolji u ekipi San Antonija bio je Demar Derouzen sa 27 poena, devet asistencija i osam skokova.

 

REZULTATI:

Hjuston - Memfis 140:112

Vašington - Bruklin 110:106

Atlanta - Orlandi 120:130

Majami - Minesota 126:129

San Antonio - Dalas 103:109

Finiks - LA Klipers 92:102

Juta - Boston 103:114

Šarlot - Njujork 107:101

Klivlend - Filadelfija 108:94