Parker San Antonio
AP Eric Gay
Parker San Antonio

AP Eric Gay

Foto: AP Eric Gay

Reprezentativac Srbije za 12 minuta pogodio je dva od tri šuta i uhvatio četiri skoka.

Pročitajte još:

U njegovoj ekipi najviše su se istakli Džeren Džekson sa 24 i Dilion Bruks sa 21 poenom, dok je kod domaćina Lamarkus Oldridž ubacio 19.

Na istom meču Sparsi su ukazali čast legendarnom francuskom košarkašu Toniju Parkeru tako što su povukli dres sa brojem devet, koji je sa velikim uspehom nosio nastupajući za franšizu iz Teksasa.

"Više nego išta mi je drago da te vidim baš tu. Od mladića do odraslog čoveka, imao sam sreće što sam uopšte bio tu da vidim sve to. Hvala ti za sve, volim te", rekao je Parkerov dugogodišnji trener Greg Popovič.

Pre Parkera istu čast su u San Antoniju imali Manu Đinobili i Tim Dankan, pa je ceremonijom održanom sinoć pre utakmice ponovo sastavljena trojka koja je obeležila jedan period istorije Sparsa.

NAJČITANIJE IZ SPORTA

Los Anđeles Klipersi su sa povratkom Kavaja Lenarda u Toronto slavili protiv aktuelnog prvaka 99:89, uz samo 12 poena prošlosezonskog MVP-a finala, Juta je nanela novi poraz Golden Stejtu 122:108, Hjuston je savladao Nju Orleans 122:116 sa 36 pogodaka Džejmsa Hardena, dok je Minesota bila bolja od Detroita 120:114.

Bonus video: Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana