Marko Gudurić
Alo!/Marko Metlaš
Milan Gurović

Alo!/Marko Metlaš

Milan Gurović, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Stepenik po stepenik, Marko Gudurić je ostvario dečački san da zaigra u NBA ligi. Potencijal novog člana Memfis Grizlisa prvi je primetio naš proslavljeni košarkaš Milan Gurović, kome je, kako kaže u razgovoru za „Alo!“, bilo dovoljno pet minuta da shvati da će Gudura biti veliki igrač.

Njihova saradnja počela je u vreme kada je Gurović bio pomoćni trener KK Crvena zvezda, u mandatu Vlade Vukoića kao šef stručnog štaba.

Aleksandar Saša Đorđević

Marko Metlaš

- Da se razumemo, nisam ga trenirao malo, već najviše od svih trenera. On je u prvi tim Zvezde došao iz juniora da popuni broj, a meni je bilo dovoljno pet minuta da vidim taj njegov bejbi fejs i da shvatim da je pravi đavo na terenu. Videlo se da poseduje izvanredan talenat, osećaj za igru i prodor. Nakon Zvezde, sarađivali smo i FMP-u, gde smo po četiri-pet sati dnevno zajedno radili na njegovom usavršavanju - otkriva legendarni Milan Gurović.

Marko Gudurić

Alo!/Marko Metlaš

Marko Gudurić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Popularni Čiča dodaje da Memfis sigurno neće pogrešiti angažovanjem Guduruća.

- Karijera mu je tekla savršenom putanjom. Dve godine FMP, dve Crvena zvezda, Fenerbahče, pa Memfis. Idealno. Drago mi je što sam učestvovao u njegovoj karijeri, iako je sada lako prisvajati tuđe zasluge i dičiti se rečima: „Ja sam izmislio Guduru.“ Lako je kada dobijete kompletnog igrača, pa ga onda brusite. Ne treba se kititi tuđim perjem. Ognjen Dobrić je takođe moj igrač, on će biti standardni reprezentativac, videćete - poručuje Gurović.

Nikola Kalinić

Alo!/Marko Metlaš

Nikola Kalinić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Kalinić je vrhunski igrač i potreban je „orlovima“

Gurović je komentarisao neočekivani izostanak Nikole Kalinića sa spiska košarkaške reprezentacije Srbije pred Mondobasket u Kini.

- Na spisku je bilo mesta za Kalinića, ali zašto nije pozvan, to ne znam. Jedno je sigurno, radi se o vrhunskom košarkašu, koji je potreban reprezentaciji. Poseduje tu neku energiju da odličnom odbranom natera saigrače da igraju bolje. Ako Milosavljević i Lučić budu među 12 putnika, mislim da mogu da nadomeste Kalinićev izostanak. Što se očekivanja na SP tiče, da budem skroman, nadam se finalu - rekao je Gurović.

Ipak, zasluge za Gudurićev razvoj i napredak naravno da idu i Željku Obradoviću, iz čijeg Fenerbahčea godinama po jedan košarkaš završi u najjačoj ligi sveta.

- Željko je možda i najzaslužniji. To je normalno, svaki trener u određenom razdoblju karijere ima određeni uticaj na igrača. Imaju i treneri Zvezde dosta zasluga, dok je kod Obradovića dostigao najviši nivo igre - zaključio je Milan Gurović.

PROČITAJTE JOŠ: