Stratos Perperoglu
Vladimir Markovic
Stratos Perperoglu

Vladimir Markovic

Stratos Perperoglu, Foto: Vladimir Markovic

Iskusni grčki košarkaš Stratos Perperoglu potvrdio je da još uvek pregovara sa Crvenom zvezdom oko novog ugovora, ali da nije siguran da li će ostati.

Bivšem krilu Panatinaikosa, Olimpijakosa i Barselone završetkom sezone istekle su obaveze prema crveno-belima, ali postoji mogućnost da se nastavi saradnja.

"Istekao mi je ugovor, ali se i dalje vode razgovori. Još ne znam šta će se dogoditi", rekao je Perperoglu za grčku Gazetu.

Perperoglu, koji je zbog povrede propustio finiš sezone i Superligu, kaže da je zadovoljan zbog osvajanja titule prvaka ABA lige i Srbije.

"Osvajanje Jadrana bio je glavni cilj kako bi se klub vratio u Evroligu. Sve drugo bio bi neuspeh za Zvezdu", rekao je Perperoglu, ističući atmosferu u hali "Aleksandar Nikolić" na velikim utakmicama kao najbolje iskustvo u karijeri, iako je nosio dres dva grčka velikana.

PROČITAJTE JOŠ:

Džok Lendejl i Majkl Odžo

Alo!/Marko Metlaš

Derbi Partizan - Crvena zvezda uporedio je kao atinski između Panatinaikosa i Olimpijakosa.

"Te utakmice su posebne, postoji pritisak. Stvar je u tome da kada ste stranac stvari su malo drugačije, u smislu da ne slušate radio i ne čitate novine. Zato je pritisak u Grčkoj bio veći nego u Srbiji. Za lokalno stanovništvo to je logično ista stvar. Rekao sam tada: 'Lepo, i ovde je isto...' Ipak, malo je drugačije nego u Grčkoj, problem je više politički. Mi ovde skačemo i deremo se iz ličnih razloga, a tamo postoji vrlo jak politički uticaj. Različite zemlje koje možda nisu u najboljim odnosima. To sam osetio u duelima sa Budućnošću, a saznao sam i za problem iz prethodne sezone, što je rezultiralo da se tenzije dodatno povećaju".

Govoreći o saradnji sa trenerom Milanom Tomićem, kaže da je bila besprekorna.

"Bilo je veoma dobro, znamo se iz Olimpijakosa još (Tomić bio asistent prim. aut). Pomogao mi je da se prilagodim i igram dobro tokom cele sezone. Držao me je da budem svež", zaključio je 35-godišnji košarkaš.

Život u Beogradu opisao je kao veoma lep i kao grad u kome se živi za sport, što govore i slike prvog tenisera sveta Novaka Ðokovića na svakom koraku, istakao je Perperoglu.

"Srbi nemaju velikih razlika sa Grcima. Oni su stvarno sjajni ljudi, vrlo prijateljski i otvoreni. Njihov je mentalitet blizak našem i od samog početka osećao sam se ugodno u Beogradu. Oni nas tretiraju kao braću, to uvek kažu. Oni misle da su Grci vrlo bliski njihovoj kulturi i temperamentu," rekao je Perperoglu za medije iz svoje zemlje.