Milenko Savović
KK Partizan
Milenko Savović

KK Partizan

Milenko Savović, Foto: KK Partizan

Savović je bio igračka legenda Partizana, sportski direktor koji se sa ekipom 1992. popeo na tron Evrope.

Stariji navijači znaju da je Savović išao u školu 11. beogradsku gimnaziju sa Srđanom Gojkovićem Giletom, osnivačem rok benda "Električni orgazam".

- Sale je bio jedan od mojih najbližih prijatelja. Znali smo se od prvog razreda gimnazije. Bio je vrhunski sportista, ali što je još važnije, bio je sjajan čovek - rekao je za Blic Gojković.

Savović i Gojković su se dopisivali dok se legenda Partizana borila protiv koronavirusa. 

- Bili smo na vezi do pre nekoliko dana. A onda je prestao da odgovara na poruke. Iskreno, plašio sam se da bi ovo mogao da bude ishod. Ali sam verovao do kraja da će biti dobro. Bile su to kratke poruke koje smo razmenjivali poslednjih dana. Bodrio sam ga, a on mi je govorio kako je umoran. Želeo sam da zna da sam tu, da mu pružam podršku. Nisam želeo da ga zamaram dugim razgovorima. Nažalost, dogodio se ovakav ishod.

Savović je bio svedok nastajanja novog talasa ju-rok scene kada su se pojavili Šarlo Akrobata, Idoli, Električni orgazam, EKV, Disciplina kičme.

- Pamtiću ga kao jedinog sportistu koji je bio vrstan poznavalac muzike, slikarstva, kulture uopšte! Bio je vanserijska ličnost. Voleo je rokenrol, dolazio je redovno na sve naše nastupe, bio je zaista sjajan čovek. Žao mi je - na kraju je rekao Srđan Gojković Gile.

PROČITAJTE JOŠ: