Košarkaši Crvene zvezde
KK Crvena zvezda
Košarkaši Crvene zvezde

KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde, Foto: KK Crvena zvezda

Španski mediji su zadivljeni timskim izdanjem gostiju, koji su pošteno namučili sastav pun ozbiljni zvezda i jednog od glavnih favorita za titulu.

Španski portal El Periodiko je u svom izveštaju nahvalio Amerikance:

"Tim Barse takođe se upetljao u otvoreni ritam Crvene zvezde, obeležen u Lorenzu Braunu i u manjoj meri Dženkinsu, dvojica gerilskih ratnih specijalca, koji su neočekivano okrenuli scenario svojim kretnjama lopte i savršenim izborom šuta. Nadmoć Barse je isparila, izgubili su inicijativu, što je rezultiralo zaotatkom na poluvremenu (41-42). Samo 12 poena u drugoj deonici su za zaborav, gde se Mirotićeva usamljenost bila vidljivija neog ikad", pipše u tekstu.

Dalje se opisuju napori ekipe Svetislava Pešića da dođe do prednosti, uz napomenu pokušaja Klavera, Mirotića i Kurika da rašire odbranu gostiju šutevima sa distance, ali je sastav Dragana Šakote drčno odgovarao. Zatim se pominje još jedan Zvezdin igrač:

"Trojke Pantera su omogućile srpskog timu da uđe u seriju 14:2 i sa prednošću uđe u odlučujući period (62:66)".

Ključan je bio učinak Pjera Oriole na terenu, koji je svojom energijom bio jedan od najzaslužnijih za odutnu seriju 15-4 i prednost koja nije mogla da se dostigne.