Aleksandar Đorđević
Alo!/Marko Metlaš
Aleksandar Đorđević

Alo!/Marko Metlaš

Aleksandar Đorđević, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Frka u Francuskoj zbog izjave Aleksandra Đorđevića. Trener Virtusa je u izjavi za italijanske medije je kazao da su "svi francuski klubovi objavili da neće igrati u FIBA ligi šampiona naredne sezone", tvrdeći da iza toga stoji Košarkaški savez Francuske, posle čega su upravo reagovali iz ove organizacije.

- Francuski klubovi žele da igraju u Ligi šampiona. Naravno, sem Monaka, koji je ugovorom vezan za kompaniju ECA - rekao je predsednik KS Francuske Alan Deral.

U ovoj sezoni Francuska je davala tri učesnika FIBA Lige šampiona, takmičenja koje je Saša Đorđević prošle sezone osvojio sa Virtusom, pa su tako učestvovali Strazbur, Po Ortez i Dižon.

- Mislim da je Đorđević oduvek voleo da provocira. Svi francuski klubovi, sem Monaka koji je povezan sa Evrokupom, žele da igraju FIBA Ligu šampiona. Niko nije odbio i rekao da ne želi da igra u ovom takmičenju - zaključuo je Deral.

Za sada ostaje misterija zbog čega je došlo do ove polemike u medijima, ali je jasno da je Virtus odaniji Evroligi u kojoj planira da se takmiči možda već od naredne sezone, jer se šuška da će dobiti specijalnu pozivnicu