Dejan Radonjić (Crvena zvezda)
EPA/Fernando Alvarado
Dejan Radonjić (Crvena zvezda), Foto: EPA/Fernando Alvarado

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u petak ekipu ASVEL-a u utakmici 23. kola Evrolige.

Crveno-beli su u prethodnih šest dana od petka do utorka odigrali tri vrlo teške utakmice, a od srede i povratka u Beograd iz Istanbula počeli su pripreme za meč sa jedinim francuskim predstavnikom u elitnom takmičenju.

Tim iz Liona nalazi se u dobroj formi, o čemu svedoče i tri uzastopne pobede u Evroligi, nad Olimpijakosom u Pireju i dve izuzetno kvalitetne španske ekipe, Valensije i Baskonije na svom parketu u "Astrobalu".

Može li Zvezda do Top 8 faze u Evroligi?

 

Ovo će biti četvrti duel dva kluba u Evroligi, trenutno crveno-beli vode 2-1.

Trener Zvezde Dejan Radonjić ističe:

- Ekipa ASVEL-a se nalazi u dobrom ritmu i sjajnoj formi, vezali su tri pobede, takođe tokom dosadašnje sezone pokazali svoj kvalitet i nekim velikim pobedama poput one nad Barselonom, ali i vrlo dobrim igrama u gostima kao u Vitoriji i Pireju. Radi se o jednoj od fizički najdominantnijih ekipa u ligi, izvanredne su atlete, ekipa koja je dugo na okupu i koja igra vrlo čvrstu odbranu što ističu kao najveći adut. Zbog svega što govori da se radi o izuzetno ozbiljnoj ekipi, potrebno je da osim vrlo visokog energetskog nivoa, odigramo dobru i čvrstu utakmicu sa maksimalnom koncentracijom tokom svih 40 minuta.

Kori Volden pred meč u petak dodaje:

- U Evroligi nema lake utakmice, niti lakog protivnika. Još jedna teška utakmica je pred nama, ASVEL je skup sjajnih atleta, uigrana ekipa koja je dugo zjaedno i igra vrlo čvrstu odbranu, što se vidi i po rezultatima u poslednjih nekoliko kola, gde su protivnike zadržavali na proseku od 73-74 poena. U odličnoj su formi, imaju 3 uzastopne pobede u Grčkoj, i nad Valensijom i Baskonijom, što govori i da rasterećeni i u dobrom raspoloženju dolaze u Beograd. Želimo da odigramo borbenu i mušku utakmicu u kojoj ćemo odgovoriti na taj fizički stil igre koji gaje.

Utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" igra se u petak od 20.45 časova bez prisustva publike.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: