FMP Crvena zvezda
ABA liga/FMP
 
FMP Crvena zvezda

ABA liga/FMP

FMP Crvena zvezda, Foto: ABA liga/FMP

Prvi put se ove sezone Zvezda susrela sa tri vezana poraza. Međutim, odgovor je bio i više nego brutalan. Crveno-beli su pogađali "sve" na meču protiv FMP-a u Železniku i upisali novu, devetu pobedu u ABA ligi ove sezone. "Panteri" su se pitali svega nekoliko uvodnih minuta utakmice, a posle toga je sve već bilo rešeno.

Kada jedan tim šutira trojke 11/14 na poluvremenu (na kraju 20/29) jasno je da teško da za tako nešto može postojati adekvatno rešenje. Ono što nije ulazilo protiv Budućnosti i Olimpijakosa večeras je prošlo kroz obruč FMP-a koji nije uspevao da odgovori rivalu. Parirali su "panteri" svega nekoliko uvodnih minuta prve četvrtine kada je mladi Nemanja Popović vezao sedam poena i doneo 11:4 domaćinu. Tada se rasplamsala igra crveno-belih.

Partiju sezone odigrali su najiskusniji igrači Zvezde Branko Lazić i Marko Simonović. Kapiten crveno-belih pokrenuo je pravu šutersku kliniku gostiju i već do poluvremena imao 4/4 za tri. Njegov "poziv" prihvatili su i ostali igrači Zvezde, pre svega Simonović, Dobrić i Lojd koji su pogađali po četiri, odnosno tri trojke. Kod domaćih je jedino Stefan Lazarević, doskorašnji igrač upravo crveno-belih uspevao da pravi problem rivalu, ali nije imao adekvatnu podršku saigrača.

Već na poluvremenu je bilo jasno da je ova utakmica odavno rešena. Zvezda je imala već pomenutih 11/14 za tri, a prednost je iznosila 22 poena. Preostalo je da se samo reši sa kojom razlikom će crveno-beli upisati deveti trijumf na Jadranu. Do kraja meča Obradović je rasporedio minutažu pa su šansu dobili i Boriša Simanić, odnosno Aleksa Uskoković. Treba napomenuti i to da je Zvezda igrala bez Džonija O'Brajanta.

Najefikasniji pojedinac meča bio je Ognjen Dobrić sa 21, dok je Marko Simonović ubacio 17 poena. Vredi pomenuti i mladog Aleksu Uskokovića koji je upisao prvi dabl-dabl u crveno-belom dresu sa 10 poena i 10 asistencija. Kod poraženih istakao se Lazarević sa 15, a pratio ga je Marko Pecarski sa 13 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FMP - CRVENA ZVEZDA 75:111  (19:30, 19:31, 25:28, 12:22)

Hala: Košarkaška dvorana FMP, Sudije: Igor Dragojević, Tomislav Vovk, Ernad Karović

FMP: Lazarević 15, Lešić 12, Čarapić 12, Simović, Radovanović, Pecarski 13, Šešlija, Nenadić 6, Popović 10, Ulubaj 2, Đorđević 5.

CRVENA ZVEZDA: Volden 7, Lojd 12, Uskoković 10 (10 as), Davidovac 8, Lazić 15, Rit 3, Dobrić 21, Simonović 19, Jagodić-Kuridža 5, Simanić 3, Kuzmić 8, Teri.

KRAJ!

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Uskoković sada i uz faul! Zvezdin košarkaš pogađa i bacanje i upisuje prvi dabl dabl učinak u crveno-belom dresu.

39. minut - Trojka i Uskokovića. Zvezda ih je ubacila tačno 20 do sada.

37. minut - Trojka Dobrića, peta i 5/5 sada ima Zvezdin šuter. Đorđević smanjuje na drugoj strani.

36. minut - Period igre bez mnogo poena, Zvezda preko Simanovića uvećava razliku i ide na "plus 31", ali Lazarević ostaje sam u kontri i dolazi do 17 poena.

33. minut - Dobrić još jednom za tri, 18. trojka Zvezde.

31. minut - Poslednja deonica počinje lakim poenima Uskokovića, a onda Pecarski na isteku napada za dva.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Četiri vezana poena Davidovca za 89:63 i kraj treće deonice.

27. minut - Sada poeni za Zvezdu sa slobodnih bacanja. Prvo Jagodić Kuridža, a onda i Uskoković. Lešić na drugoj strani vezuje dve trojke, ali odmah stiže odgovor Dobrića.

26. minut - Kako drugačije da Zvezda prekine seriju domaćih nego novom trojkom, 15. na meču. Dobrić je sada bio siguran iz kornera. Popović na drugoj strani pogađa jedno od dva bacanja, a onda po trojka na obe strane. Prvo Volden, a onda Lešić.

25. minut - Nastavlja se serija FMP-a. Lazarević pod faulom, najbolji pojedinac domaćih sada ima 13 poena. Promašio je dodatno bacanje.

24. minut - Popović siguran pod košem, a onda i greška pri izvođenju i Čarapić to kažnjava. Sada domaći uzvraćaju serijom 6:0.

22. minut - Nova trojka Simonovića! Zvezda šutira 14/18 za tri! Pecarski prekida seriju dvojkom za 40:70.

21. minut - Gde su stali u prvom, nastavljaju crveno-beli u drugom poluvremenu. Prvo Lojd, a onda i Simonović za tri poena.

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Sada i Lojd za tri! Njegova druga trojka na meču za 38:54. Onda Volden, pogađate, za tri poena i to uz faul! Zvezda ima 20 poena razlike. Nakon toga prodata lopta FMP-a i trojka Rita za kraj prvog poluvremena. Ogromna prednost gostiju.

18. minut - Dvojka Čarapića, a onda nova trojka Zvezde. Sada je siguran bio Simonović. Dva najiskusnija igrača crveno-belih za sada nose goste ka pobedi. Na drugoj strani Lazarević pogađa još jednu trojku, nešto lošiji pas za šutera domaćih, ali je uspeo da smanji zaostatak na 14 razlike.

17. minut - Kakva partija Branka Lazića! Sigurno najbolja ove sezone! Kapiten Zvezde je pogodio treću, a onda i četvrtu trojku! Sada je 31:48.

15. minut - Još jednom Simonović, sada za dva. Marko već ima 10 poena. Nakon njega trojku pogađa i Lojd. Zvezda ima maksimalni 16 razlike. Odgovor je odmah stigao preko Čarapića.

14. minut - Brzo stiže odgovor. Raspoložen Simonović danas. Trojka beka Zvezde. Na drugoj strani Ulubaj za dva.

13. minut - Zvezda dolazi do četiri brza poena. Prvo je bio siguran Simonović, a onda i Dobrić. Prekida tu mini seriju gostiju Lazarević sa trojkom iz kornera. Sam kao duh doskorašnji igrač Zvezde.

11. minut - Prvi poeni u drugoj deonici za Nenadića. Odlična akcija sa Ulubajem.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Dobrić siguran oba puta sa penala, a onda dobro trči Pecarski i dolazi do svog petog poena na meču. Jako efikasna prva deonica.

9. minut - Lazarević fauliran i oba puta siguran sa penala. Nakon toga Pecarski faulira Jagodića Kuridžu koji koristi "dva plus jedan" za 14:26. Međutim, brzo se Pecarski ispravio i sada on uz faul Rita donosi tri poena domaćinu.

8. minut - Lešić je sa penala prekinuo seriju Zvezde. Bio je siguran samo jednom, a na drugoj strani Davidovac pogađa oba penala. Nakon toga i Dobrić nastavlja sjajnu seriju gostiju koji su po prvi put dvocifreni. Serijom 19:1 Zvezde, sada je 12:23.

7. minut - Zvezda u seriji 14:0! Dobrić sada siguran za tri nakon što je ostao sam u korneru. Nakon toga i tehnička greška za Vladu Jovanovića i dodatno bacanje pogađa Lojd, sada je aktuelna serija 15:0.

6. minut - Nova trojka Lazića! Pre toga je Džordan Lojd bio siguran u prodoru. Zvezda brzo preuzima prednost i sada vodi 11:15.

5. minut - Sada serija pet poena Zvezde. Kuzmić pogađa oba slobodna bacanja, a onda kapiten Branko Lazić pogađa prvu trojku za Zvezdu na meču - 11:9.

4. minut - Čarapić siguran sa linije slobodnih bacanja nakon što je fauliran u prodoru. Domaći imaju "plus sedam".

3. minut - Sada Kuzmić siguran pod košem. Na drugoj strani još jednom siguran mladi Popović koji već ima sedam poena.

2. minut - Prvi poeni za Zvezdu stižu preko Marka Simonovića koji pogađa oba penala, a onda Lazarević siguran na drugoj strani.

1. minut - Mladi Popović otvara meč poenima sa distance, a onda nakon promašaja Lojda, Popović pogađa i trojku i sopstvenom serijom 5:0 donosi pet razlike domaćinu na startu meča.

12.00 - Utakmica je počela!

11.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 10. kola ABA lige između FMP-a i Crvene zvezde. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Železnika.

Komentari (2)

aca kursumlija

12.12.2020 13:51

sva cast kad su mogli sami sebe da pobede☺☺☺

Volim crno bele

12.12.2020 14:02

Ma nije valda????FMP????Pa ovo je za ne poverovati???hahaha?Razbili FMP???Svaka cast,cestitam?