Ognjen Jaramaz
ABA liga/KK FMP
Ognjen Jaramaz

ABA liga/KK FMP

Ognjen Jaramaz, Foto: ABA liga/KK FMP

Predsednik FMP iz Železnika Đorđe Avramović, kao predsedavajući takmičenjem, poslao je svim klubovima poziv za vanrednu Skupštinu.

Klub iz Železnika je to potvrdio u saopštenju.

"KK FMP obaveštava košarkašku javnost da je predsednik našeg kluba gospodin Đorđe Avramović kao predsedavajući regionalnog takmičenja ABA lige jtd, zajedno sa članovima rotirajućeg predsedništva u kome se nalaze i potpredsednici, Đorđije Pavićević (KK Mornar) i Željko Žilavec (KK Zadar) uputio dana 31.03.2021. godine poziv za Vanrednu Skupštinu ABA lige.

Sednica je uredno zakazana za 16.04.2021.godine i poziv je upućen svim klubovima ABA lige jtd od strane jedinog legitimnog tela koji može da sazove Skupštinu, a to je predsedništvo ABA lige jtd u navedenom sastavu. Njegov legitimitet je potvrđen i na dve Skupštine ABA lige održane 16.07. i 23.07.2020. godine u skladu sa važećim aktima Aba lige.

KK FMP smatra da predstojeća Vanredna Skupština 16.04.2021. predstavlja idealnu priliku da na opšte zadovoljstvo, ligu svih klubova, vratimo u okvire zakona i nastavimo da razvijamo ABA ligu jtd za opšte dobro košarke u celom regionu.

KK FMP u prilogu ovog saopštenja dostavlja i poziv svim članovima ABA lige za vanrednu Skupštinu (koja će se održati 16.04.2021. godine) sa dnevnim redom koji je predviđen za zasedanje Skupštine", zaključuju iz Železnika, uz dostavu audio zapisa kako je predata dužnost predsedavajućeg na predstavnika FMP-a, kao i potpredsednicima iz Mornara i Zadra.