FMP Crvena zvezda
ABA liga/FMP
FMP Crvena zvezda

ABA liga/FMP

FMP Crvena zvezda, Foto: ABA liga/FMP

Večeras je odigran odloženi meč 13. kola ABA lige, a FMP je kao gost u Novom Mestu deklasirao Krku - 97:76 i pobedom napravio veliki korak u borbi za opstanak.

Utakmica je bila neizvesna samo do kraja druge četvrtine, kad je gost počeo da akumulira prednost. U poslednjih 15 minuta ona je rasla, a u 34. minutu bilo je čak +25 za FMP. Najbolji kod pobednika bio je Stefan Lazarević sa 19 poena i 7 skokova, dok su po 14 dodali Marko Pecarski, Stefan Đorđević, Nemanja Nenadić i Marko Radonjić, a 13 je imao Marko Radovanović. Filip Čović je duel završio sa 9 poena (4/10 iz igre, 1/7 za tri poena) i 10 asistencija uz 3 izgubljene lopte. Kod domaćina je Rok Stipčević imao 20 poena (7/13 iz igre), Rodrik Kemfor je imao 12, a po 12 dodali su Jure Škifić i Luka Lapornik.

Posle ove pobede FMP je na skoru 6-11, a prekinuli su momci iz Železnika niz od dva poraza. U sledećem kolu dočekaće Igokeu u Železniku. Krka nastavlja da niže neuspehe u reigonalnoj ligi – ovo im je bio sedmi poraz zaredom. Poslednji tim koji su pobedili u ABA bio je još Partizan 19. decembra. U sledećoj rundi igraće protiv Mege na domaćem terenu.

PROČITAJTE JOŠ: