Filip Čović
Alo! / M. Metlaš
Filip Čović

Alo! / M. Metlaš

Filip Čović, Foto: Alo! / M. Metlaš

Plejmejker KK Crvena zvezda mts Filip Čović potpisao je u utorak novi dvogodišnji ugovor sa crveno-belima, i na Malom Kalemegdanu ostaje do 2021.godine!

Bek Crvene zvezde mts bio je integralni deo uspeha Crvene zvezde u ABA ligi i Superligi Srbije i imao veliki udeo u titulama koje su crveno-beli osvajali u upravo završenoj sezoni.

Filip Čović (30 godina, 180cm, plej) poneo je najveći deo tereta u organizaciji igre Crvene zvezde u najvažnijem delu sezone, završnici ABA lige i Superligi Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Janis Adetokumbo

reddit

U Regionalnom takmičenju uz prosek od 6 poena i skoro 6 asistencija po meču, svoj učinak podigrao je na najvažnijim utakmicama završnice protiv Partizana i Budućnosti na skoro 10 poena i 8 asistencija po utakmici.

U Crvenoj zvezdi je od aprila 2018.godine, a sa crveno-belima je osvoji dve titule prvaka Srbije, ABA ligu i Superkup ABA lige:

" Potpisivanje novog ugovora sa Filipom je još jedan dokaz da imamo stabilnost, da igrači koji imaju iskustvo žele da ostanu u Crvenoj zvezdi, ali i da imamo ambicije u izuzetno napornoj sezoni koja nas očekuje. Nakon Bilija, Branka, i Filip je produžio saradnju sa klubom što govori i o ozbiljnosti sa kojom smo krenuli u prelazni rok. Čeka nas još dosta posla na tom planu ” rekao je direktor kluba Filip Sunturlić.