Srbija - Švedska
kss.rs

Košarkašice Srbije razbile su Švedsku sa čak 38 poena razlike, i napravile fantastičnu uvertiru za polufinalni duel protiv Španije koji je na programu u subotu od 20 sati i 30 minuta.

Srbija - Švedska, Ana Dabović, EP košarkašice

kss.rs

"Bile smo spremne, da intenzitet bude na što većem nivou i htele smo da od prvog sekunda igramo jako i ne spuštamo tempo ni za pedalj. Kada smo mi odigrale jednu utakmicu, s tempom tokom svih 40 minuta, videla se razlika na parketu. Nismo dozvolile da nas pojede ambijent Beogradske arene i veliki broj publike koja je došla da nas podrži. Ostvarile smo zaista veliku pobedu", rekla je Sonja Petrović posle utakmice za RTS.

Srbija - Švedska

kss.rs

Srbija - Švedska, Foto: kss.rs

Heroina prve faze takmičenja saglasna je s mišljenjem da Srbija mora da prepiše recept igre i za susret sa Španijom, daleko ozbiljnijim protivnikom od Švedske. 

"Moramo to da uradimo. Protiv Španije moraš da igraš jako svih 40 minuta, ne smeš da se opustiš ni na sekund. Imaćemo motiv više da ih konačno pobedimo baš pred ovom sjajnom publikom".

Jedna od igračica koje su svojom energijom predvodile selekciju Marine Maljković je i sjajna Aleksandra Crvendakić.

Srbija - Švedska

kss.rs

Srbija - Švedska, Foto: kss.rs

"Ajde da kažemo da sve ovo jeste normalno. Ali, tu je dosta truda i rada, nije ovo samo došlo. Došli smo da se borimo, idemo dalje, ne želimo na ovome da stanemo. Nama je svima san bio da igramo u Areni, ženska košarka do sada nije bila ovde. Bila je sjajna atmosfera, ali želimo još više navijača u polufinalu. Nema slavlja, polufinale nam mnogo znači, idemo da pobedimo", poručila je Aleksandra.

PROČITAJTE JOŠ:

Prilično uzbuđena bila je i Maja Miljković.

"Sve devojke su jako koncentrisane ušle u meč, jako smo ozbiljno shvatile ovu utakmicu, jeste ovo bila možda naša najbolja partija do sada na turniru, ali se nadam da ono najbolje od ove selekcije tek sledi", poručila je Miljković.