Karmelo Entoni
(AP Photo/Gerald Herbert)
Karmelo Entoni

(AP Photo/Gerald Herbert)

Karmelo Entoni, Foto: (AP Photo/Gerald Herbert)

Krilo Portlanda Karmelo Entoni dokazao je još jednom zašto ga smatraju jednim od najboljih NBA igrača. Entoni je izabran za najboljeg igrača Zapadne konferencije u protekloj nedelji, baš kao što je i Janis Adetokumbo iz Milvokija izabran za igrača nedelje na Istoku. Entoni je po 19. put proglašen igračem nedelje, ali je zanimljivo da mu to nije pošlo za rukom pet i po godina, tačnije od 10. marta 2014.

On je tokom protekle nedelje, u kojoj je odigrao tri meča, imao prosek od 22,3 poena, 7,7 skokova i 2,7 asistencija tokom, a Portland je sva tri puta ostvario pobede. Entoni je po povratku na parket odigrao ukupno šest mečeva, a u protekloj nedelji, tačnije 25. novembra postigao je rekord sezone od 25 poena na meču sa Čikagom. 

Janis Adetokumbo je predvodio Milvoki Bakse do četiri pobede tokom prošle nedelje uz sjajan prosek od 34,8 poena, 11.3 skoka i četiri asistencije. Grk je drugi put ove sezone izabran za igrača nedelje, a ostvario je rekord sezone sa 50 ubačenih poena na meču sa Jutom.