Efes - Fenerbahče, Vasa Micić
Tanjug/AP, Alvaro Barrientos
Efes - Fenerbahče, Vasa Micić

Tanjug/AP, Alvaro Barrientos

Efes - Fenerbahče, Vasa Micić, Foto: Tanjug/AP, Alvaro Barrientos

Košarkaši Anadolu Efesa novi su šampioni Turske pošto su u sedmom meču finalne seriji savladali ekipu Fenerbahčea sa 89:74 (21:23, 23:14, 25:21, 20:16) i na taj način po 14 pu u istoriji kluba podigli trofej nacionalanog prvaka.

KK Partizan Grb Logo

Wikipedia

Fener je beolje otvorio meč i sve do sredine druge deonice bio u prednost, međutim, izabranici Željka Obradovića nisu uspeli da sačuvaju stečenu vođstvo što je domaći tim iskoristio i na poluvreme otišao sa prednošću - 44:37.

U nastavku duela Efes je nastavio sa dobrom igrom i pred ulazak u poslednju deonicu na semaforu je stajalo 69:58 u korist Anadolu Efesa.

https://www.alo.rs/sport/kosarka/pocela-rekonstrukcija-pionira-vrednost-radova-2-miliona-evra-foto/236400/vest

Do kraja duela Efes je iz munuta u minut uvećavao prednost, a kao po običaju najbolji je bio Šejn Larkin sa 38 poena! Fener na kraju nije uspeo da izdrži pritisak i posle sedam mečeva ostane bez titulre šampiona Turske.

 

Sead Šehović

ABA

Neverovatni Šejn Larkin je ubacio čak 38 poena, van terena je proveo samo jedan minut, šutirao je 8/9 za dva, 3/9 za tri i 13/13 sa linije za slobodna bacanja. Fantastičan je bio i Vasa Micić, ubacio je 20 poena uz četiri asistencije i tri skoka, dvocifren je bio još samo Šanli sa 10 poena.

U ekipi Željka Obradovića 21 poen Slukasa, 19 je dodao vrlo dobri Kalinić, Gudurić je ubacio 11 poena, dok je 10 upisao Nikolo Meli.