Džordan i Ejmi Hanter
Youtube printscreen - AP
Džordan i Ejmi Hanter, Foto: Youtube printscreen - AP

Ljubavno pismo koje je Majkl Džordan napisao 1989. tada 23-godišnjoj glumici Ejmi Hanter prodato je za 25.703 dolara na aukciji u nedelju ujutro, nakon što je 2014. prodato za 2.560 dolara - zahvaljujući hit dokumentarcu "The Last Dance".

Pismo s poštanskom markicom iz Šarlota napisano je na listovima papira iz hotela u Mičigenu u kojem su Bulsi odseli dok su se borili s Detroit Pistonsima za finale konferencije te 1989. godine.

Kako ističe "Baltimore Sun", kontekst oko pisma je zanimljiv. U vreme kad je napisao pismo Džordan je bio na dva meseca do braka s Huanitom Vanoj u Las Vegasu, a par je već imao sina Džefrija, rođenog godinu dana ranije.

Čini se kako pismo služi kao izgovor za prekid njihove veze. "Ejmi, ponekad sam najsebičnija osoba na zemlji jer sam godinu dana razmišljao samo o Majklu", napisao je Džordan. "Priznajem da sam napravio grešku, ali teško ju je bilo promeniti. Recimo da sam je promenio. Ne bi verovala s kakvim bi se problemima susreli. Ne bismo imali ugodnu vezu ili privatnu... to je pritisak s kojim ne mogu da živim", napisao je, između ostalog.

"Ejmi, da sam Majkl Džordan, običan čovek s poslom od 9 do 17, tad mi ne bi bilo teško priznati grešku. Ali umesto toga ja sam Majkl Džordan kog stavljaju na pijedestal i kog gledaju kao savršenog uzora. Puno ljudi, ne samo deca, već cele porodice. Možeš li zamisliti odgovornost s kojom moram da se nosim? Da ne spominjem bebu s damom koju volim 3 i po godine."

Ejmi Hanter

Youtube printscreen

Ejmi Hanter, Foto: Youtube printscreen

"Ejmi, uvek ću te voleti, sve do dana kada umrem."

Ejmi je kasnije glumila u seriji "Policajci s plaže" i udala se za producenta Tonija Kornelijusa pre nego što su se razveli.

Džordan se razveo od Huanite Vanoj, s kojom ima troje dece, 2006. godine, a 2013. oženio je kubansko-američku manekenku Ivet Prijeto, s kojom je godinu dana kasnije dobio bliznakinje Izabel i Viktoriju.