Trinkijeri - Kecman - Jaramaz
ALO! Vladimir Markovic
Novica Veličković i Dušan Kecman

Vladimir Markovic

Novica Veličković i Dušan Kecman, Foto: Vladimir Markovic

U napetoj završnici, Ognjen Jaramaz doneo je značajnu pobedu crno-belima u punoj “Štark areni” trojkom samo 0.8 pre kraja. 

Mnoge je ovaj potez asocirao na trojku Dušana Kecmana koju je postigao pre ravno deset godina u Zagrebu. Zauvek će u srcima navijača ostati u pamćenju ta čuvena trojka u finalu ABA lige protiv Cibone na 0.6 pre isteka meča (74:75). Tim pogotkom je Kecman utišao halu koja je već slavila pobedu domaćina, a koja će mu ostati urezana kao jedan od najneverovatnijih poteza ikada izvedenih.

Tim povodom, u razgovoru za “Alo” Dušan Kecman otkriva kako je doživeo uzbudljivu završnicu protiv Cibone. 

"To samo može u košarci da se desi. Atmosfera na meču je bila sjajna, imali smo kontrolu, bilo je oscilacija ali smo ipak odneli pobedu. Trojka Jaramaza je bio težak šut, imao je jako malo vremena. Ne znam koliko mogu da uporedim sa mojom trojkom, bitno je da smo zasluženo trijumfovali. Težak meč koji nam je omogućio prvo mesto na tabeli ABA lige" - rekao je Kecman.

Nisam pričao sa Ognjenom posle meča

Adrenalin je bio na vrhuncu, radovali su se svi u klubu, pa od uzbuđenja nisu stigli da se razmene utisci.

"Nisam razgovarao sa Ognjenom posle završetka meča, biće vremena. Sad u Italiji ćemo se natenane ispričati".

Partizana očigledno prate neizvesne završnice. Niz je otpočeo Saša Đorđević (1992.), Kecman (2010.), sad i Jaramaz …

"Dobro je da ima nekog ko će tako rešiti meč. Kad je ovako neizvesno, bitno je da se nađe neko ko će odlučivati u poslednjim trenucima. Sad je važno da se tim oporavi pred put u Italiju."

Dušan Kecman i Andrea Trinkijeri

Vladimir Markovic

Dušan Kecman i Andrea Trinkijeri, Foto: Vladimir Markovic

Crno-beli na parketu pokazuju dobre partije, energije ne manjka, a ni podrška sa tribina ne jenjava.

"Atmosfera protiv Virtusa je bila fenomenalna, puna “Arena” nas je bodrila. Velika je to pomoć, daju neku dozu energije i sigurno su veliki plus igračima. Mogu samo da im poručim veliko hvala. Što se tiče narednih mečeva, nikad ne gledamo dugoročno. Sad nam je bitan duel protiv Trenta, nadam se da ćemo dobro odigrati" - iskren je Kecman.