Bogdan Bogdanović
AP/Rich Pedroncelli
Bogdan Bogdanović

AP/Rich Pedroncelli

Bogdan Bogdanović, Foto: AP/Rich Pedroncelli

Situacija se potpuno neočekivano zakomplikovala oko Bogdana Bogdanovića. Vodeći ljudi NBA lige pokrenuli su istragu zbog propalog dogovora između Sakramenta i Milvokija u kojem je u centru pažnje bio Srbin. Prethodnih dana svi svetski mediji preneli su vest kako je Bogdanović putem "sign and trade" poslat u franšizu iz Viskonsina.

Šta bi za Bogdana bilo najbolje da uradi?

 

Pošto je Bogdanović ograničeno slobodan košarkaš, on sa Sakramentom, ali i sa drugim timovima, može da pregovara tek kada krene prelazni rok. Do tada je strogo zabranjeno i, pre svega, kažnjivo da timovi stupe u kontakt sa igračima. Kako je "sign and trade" dogovoren pre nekoliko dana, a prelazni rok kreće u petak 20. novembra, u četvrtak se pojavila informacija kako Bogdanović ne želi u Milvoki i kako ni u jednom trenutku nije imao kontakt sa tom franšizom.

Očekivano, timovi se "peru" jer ne žele da budu kažnjeni, međutim NBA liga je očekivano pokrenula istragu jer je "tampering", odnosno pregovori sa košarkašima pre početka prelaznog toka, zabranjeno. "Sign and trade" znači da bi Bogdanović potpisao ugovor sa Sakramentom, ali bi onda automatski bio poslat u Milvoki za Dontea Divinčenca, Ersana Iljasovu i Di Džej Vilsona. Problem je što Bogdan nije smeo da potpiše nikakav ugovor pre petka, timovi nisu smeli zvanično sa njim da pregovaraju i videćemo koji će biti krajnji epilog. Srpski košarkaš ne bi trebalo da bude kažnjen, ali bi zato i Kingsi i Baksi mogli da "nastradaju". Narednih dana sve će biti jasnije. 

PROČITAJTE JOŠ: