Dejan Milojević
Mega Bemax/Ivica Veselinov
Dejan Milojević

Mega Bemax/Ivica Veselinov

Dejan Milojević, Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

Trener košarkaša Mega Bemaksa Dejan Milojević rekao je da bi voleo da njegov sledeći korak u karijeri bude NBA liga.

Milojević je prošle jeseni započeo 10. sezonu na klupi Mege, a istakao je da sada ima planove da sa porodicom krene put SAD, pre svega zbog karijere svog sina.

"Trenutno igra u Beovuku i zadovoljan sam njegovim razvojem, kakav je košarkaš, a i kakav je čovek postao. Borben je kao i ja, ali igra potpuno na drugoj poziciji. Bek je, pa ne mogu da kažem da imamo sličnosti. Dovoljno je dobar da obezbedi stipendiju na američkom koledžu, tako da je naša porodična želja da naredne godine svi odemo u SAD. Mislim da je za njega najbolje da završi tamo fakultet, a i nadam se da će moj sledeći korak biti NBA liga. Ipak, želje su jedno... Ne znam da li će se ostvariti, ali plan nam je otprilike takav", rekao je Milojević za Novosti.

Dejan Milojević

Alo/M.Metlaš

Dejan Milojević, Foto: Alo/M.Metlaš

Trener koji je prethodnih godina lansirao mlade asove, dodao je da ne znam kako će se takmičenje završiti i da je njegov tim uradio ono što je mogao na terenu, kao da postoje šanse da će opet neko od igrača završi u NBA.

"Regionalno takmičenje nikad nije bilo jače, a mi smo u sezonu ušli veoma mladi. Izgubili smo neke utakmice na početku, tu nam je palo samopouzdanje. Kao i svake godine, drugi deo lige smo odigrali bolje, jer su mladi igrači napredovali. Rad krene da se isplaćuje i onda i partije budu znatno kvalitetnije".

Bivši igrač Partizana, Budućnosti, FMP-a i Galatasaraja osvrnuo se i na svoj angažman u stručnom štabu selektiora reprezentacije Igora Kokošova.

"Nije me iznenadilo, jer verujem u svoje kvalitete. Nisam se kolebao ni sekunde. Drago mi je što je izabrao mene i Vladu Jovanovića, koji je jedan od najboljih mladih trenera u Srbiji. Kokoškov je vrhunski čovek i stručnjak, zadovoljstvo je raditi sa njim. Na prvoj akciji smo imali malo vremena da bilo šta uradimo, zabeležili smo pobedu i poraz, ali je celokupan utisak odličan", zaključio je Milojević.