Lamarkus Oldridž
EPA-EFE/JASON SZENES
Lamarkus Oldridž

EPA-EFE/JASON SZENES

Lamarkus Oldridž, Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Šokantna vest stiže iz Amerike, centar Bruklina Lamarkus Oldridž završio je karijeru!

Krilni centar je saopštio da se povlači iz košarke zbog problema sa srcem. 

Čuveni košarkaš rođen 1985. sam je potvrdio ovu vest na svojim profilima na društvenim mrežama. On se povukao posle samo dve nedelje boravka u Netsima.

Njegovo oproštajno pismo prenosimo u celosti.

"Danas teška srca pišem ovo pismo.

Odigrao sam poslednju utakmicu i tokom nje sam imao problem sa nepravilnim radom srca. Kasnije te večeri, stanje je postajalo još teže, što me je dodatno zabrinulo.

Sledećeg jutra, rekao sam ekipi šta se događa i oni su se pobrinuli da odem u bolnicu i na preglede. Iako mi je sada bolje, to što sam doživeo sa srcem je jedno od najstrašnijih stvari koje sam ikad prošao.

Uz sve navedeno, doneo sam tešku odluku da se povučem iz NBA lige. Tokom 15 godina stavljao sam košarku na prvo mesto, a sada je vreme da stavim košarku i svoju porodicu na vrh liste. Zahvalan sam na svemu što mi je ova igra dala - sjajne uspomene, uključujući sve uspone i padove i prijateljstva koja ću čuvati zauvek.

Hvala Portlandu jer me je draftovao kao mršavog klinca iz Teksasa i što mi je dao šansu. Portland mi je pružio nezaboravne godine. Uvek će biti u moom srcu. Hoću da zahvalim i Spursima, jer su me pustili u svoju porodicu i dali su mi 5 zabavnih godina.

Na kraju, hoću da zahvalim i Bruklinu. Želeli ste me zbog mene. U igri koja menja toliko stvari, pitali ste me da dođem i da radim što radim, što je bilo sjajno čuti. Žao mi je što nije trajalo dugo, ali definitivno sam se zabavio dok sam bio deo ove posebne grupe.

Nikad ne znate kada će se nešto završiti, tako da se pobrinite da uživate u svemu svakoga dana. Ja iskreno mogu da kažem da sam radio to.

Lamarkus Oldridž".