Aleksandar Đorđević
Marko Metlaš
Aleksandar Saša Đorđević

Promo

Aleksandar Saša Đorđević, Foto: Promo

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević izjavio je da njegov tim hoće da iskoristi prvu "meč loptu" i pobedom u Estoniji izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Kini.

Srbiji je neophodna jedan trijumf u preostale dve utakmice, protiv Estonije u Talinu i Izraela u Beogradu.

"Znamo šta treba da uradimo i šta nam je činiti, idemo na pobedu već u Estoniji. Posle toga se spremamo za Izrael.. Dugo traju kvalifikacije i na nama je da ih pravim pristupom i ozbiljnošću završimo na pravi način", rekao je Ðorđević novinarima na okupljanju "orlova" u Beogradu.

Aleksandar Đorđević

Alo

Aleksandar Đorđević, Foto: Alo

Ðorđević priznaje da ga je obradovao poziv kapitena Miloša Teodosića da se vrati u nacionalni tim posle razlaza sa Los Anđeles Klipersima.

"Kapiten je odreagovao i došao. Nema problem povrede, ni ugovor u NBA...Svestan je da su oči uprte u njega, ali je navikao na takve stvari", naveo je on.

Ðorđević je dodao da se nada da će se za meč protiv Izraela ekipi priključiti iz evroligaši Vasilije Micić i Nikola Milutinov.

Utakmica između Estonije i Srbije igra se u Talinu u četvrtak, a tri dana kasnije protiv Izraela u dvorani "Aleksandar Nikolić".