Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić
Alo Marko Metlaš
Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić

Alo Marko Metlaš

Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić, Foto: Alo Marko Metlaš

Trener Virtusa iz Bolonje, Aleksandar Đorđević je otkrio da se neretko dogodi da uđe u verbalni sukob sa kapitenom Srbije, Milošem Teodosićem!

"Veoma sam želeo da on dođe zbog našeg odnosa kog smo imali šest godina. Dugo se znamo i zato sam ga stavio u centar našeg projekta i dao mu lidersko mesto. On je igrač koji daje mnogo i zato traži mnogo, posebno za sebe. Nekad se sukobljavamo jer obojica imamo jedan cilj, da pobedimo. Zato smo obojica spremni da stavimo ego sta strane, a to je najveći neprijatelj", rekao je Aleksandar Đorđević.

Njega su takođe tokom uključenja uživo pitali i o prepoznavanju i važnosti pravog lidera u timu.

"Mišljenja sam da možeš da imaš pobednički tim, ali nikad neće biti šampionski ako nema lidera. Moraš biti srećan da ga pronađeš i da on izabere tvoj projekat, da ti da iskustvo na terenu i svlačionici. Lider nije uvek spreman da bude to, potrebno je da je tu ceo tim, najvažnije je za one koji ne igraju da dobiju svoj važan trenutak i da znaju šta da rade. Zato je potrebno da svako bude gospodar svog okruženja. Međutim prvo moraš da imaš sreće sa liderom, da mu staviš do znanja da je lider i da mora da bude lider u svemu i da daje dobar primer".