Luka Dončić
AP/Brandon Wade
Luka Dončić

AP/Brandon Wade

Luka Dončić, Foto: AP/Brandon Wade

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su Filadelfiju Seventisikserse nakon produžetka 118-115!

Smenjivala se prednost tokom cele utakmice, da bi Filadelfija stekla 4 poena prednosti 2 minuta pred kraj. Ipak, Dalas je trojkama Baree i Rivsa imao prednost od 103-101, a Skot je doneo produžetke.

Druga postava Dalasa je bila bolja od druge postave Filadelfije, te je na kraju slavila na ovom meču.

Najefikasniji akter meča je bio Tobajas Heris sa 28 poena i 11 skokova, a pratili su ga Alek Burks sa 15 poena i Al Harford sa 14 poena!

U Dalasu su podelili minute, Dončić je postigao 23 poena, 7 skokova i 6 asistencija za 27 minuta, isto toliko je igrao i Kristap Porcingis, dodao je 17 poena i 12 skokova.

Na ovom meču je igrao i Boban Marjanović, ali za razliku od prethodnih utakmica nije imao toliku minutažu. Za devet minuta je postigao 3 poena i 6 skokova što je više nego solidno!

Malo je falilo da se na ovom meču Dončić povredi i to iz krajnje bizarnih razloga!

Prvo se umalo okliznuo na džoger.

A onda ga je kamera koja se kretala neverovatnom brzinom umalo udarila! Srećom, u poslednjem trenutku ju je izbegao!

Hjuston Roketsi su razbili Boston Seltikse sa 137-112, a briljantnu partiju je imao Džejms Harden!

On je za 30 minuta postigao 35 koševa, 8 skokova i 6 asistencija, a u prvom poluvremenu je šutirao "nestvarnih" 7/7 za tri poen, u nastavku igre je pogodio samo jednu, a šutirao je još 6 puta.

Poveo je Boston sa 10:0, a kad je Hjuston izjednačio na 15-15, više nisu ispuštali kormilo, te su zgazili protivnika do samog kraja!

Hardena su pratili Vestrbuk sa 19 poena i 8 asistencija i Konigton sa 16 poena. U Bostonu je bio najbolji Edwards sa 19, a Vilijams je upisao 15 poena, u rosteru nije bilo Kembe Vokera! 

Oklahoma je razbila Portland sa 131-120!

PROČITAJTE JOŠ: