Vlade Divac
AP Rich Pedroncelli
Vlade Divac

AP Rich Pedroncelli

Vlade Divac, Foto: AP Rich Pedroncelli

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaš Vlade Divac nije više generalni menadžer Sakramento Kingsa. Divac je posle pet godina provedenih na mestu generalnog menadžera kluba iz glavnog grada Kalifornije podneo ostavku.

Da li je Divac ispravno postupio?

 

Vođenje kluba u prelaznom periodu će preuzeti Džo Dumars, koji je od prošle godine imao ulogu savetnika. Kingsi su saopštenjem potvrdili odluku Divca, čija ekipa je ove godine ponovo ostala bez plej-ofa, 14. godinu zaredom, sa učinkom od 31 pobede i 41 poraza.

- Bila mi je čast i privilegija raditi kao generalni menadžer Kingsa. Želim da se zahvalim Viveku na prilici i da pohvalim sve divne kolege sa kojima sam imao zadovoljstvo da radim tokom svog mandata. Sakramento i Kingsi će uvek imati posebno mesto u mom srcu i želim im sve najbolje u budućnosti -  izjavio je Divac.

Dumars će učestvovati u potrazi za novim generalnim menadžerom i biće zadužen za vođenje tima dok budu trajali "prelazni rok" i draft.

- Ovo je bila teška odluka, ali verujemo da je ovo najbolji put kojim možemo da krenemo kako bismo izgradili pobednički tim koji naši navijači zaslužuju. Zahvalni smo Vladu na odlučnosti, posvećenosti i napornom radu na terenu i van njega. On će zauvek biti deo porodice Kingsa - rekao je vlasnik franšize Vivek Ranadive.

Američki mediji tvrde da ova odluka ne bi trebalo da utiče na poziciju trenera Luka Voltona, kojem je prethodna sezona bila prva na klupi Sakramenta.

PROČITAJTE JOŠ: