Rivali i  prijatelji:  Divac i  Brajant
profimedia
Kobi Brajant

(Photo by Jordan Strauss/Invisio

Kobi Brajant, Foto: (Photo by Jordan Strauss/Invisio

Tragedija u kojoj je život izgubio Kobi Brajant šokirala je čitav svet. Jedan od najboljih košarkaša u istoriji NBA lige poginuo je u nedelju u 42. godini života u helikopterskoj nesreći.

Legendarni američki košarkaš proveo je čitavu profesionalnu karijeru u Los Anđeles Lejkersima, u periodu od 1996. do 2016. godine. "Crna mamba" kako mu je bio nadimak, bio je izabran kao 13. pik od strane Šarlot Hornetsa. Međutim, Brajant je bio trejdovan za Vlade Divca, a evo i zašto.

- Trejd Divca bi mogao da pokrene Hornetse - bio je jedan od naslova u novinama dan nakon što je potvrđeno da je Šarlot Lejkersima ponudio prava na izbor iz prve runde drafta Kobija Brajanta, za Vlada Divca, te da je ekipa iz Kalifornije pristala na to.

- Hornetsi su jedan od najgorih timova u defanzivi, kao i u skoku, u čitavoj ligi, a centar talentovan za igru u oba pravca, mogao bi da unapredi ekipu - piše u tom tekstu.

Niko tada nije mogao da pretpostavi da će to biti jedan od najgorih trejdova u istoriji NBA lige. Za Šarlot naravno. Zbog Brajanta, ne zbog Divca, i da će u svetsku košarkašku orbitu lansirati jednog od najboljih igrača pod obručima svih vremena.