Bogdan Bogdanović
EPA Divyakant Solanki
Bogdan Bogdanović

EPA Divyakant Solanki

Bogdan Bogdanović, Foto: EPA Divyakant Solanki

Nekadašnji bek Partizana i Fenerbahčea otkrio je za Sakramento Bi da je dobio ponudu kluba iz glavnog grada Kalifornije da ostane u redovima Kingsa i da je reč o maksimalnom ugovoru za igrače sa njegovim iskustvom u najjačoj ligi sveta - nešto više od 50 miliona dolara za četvorogodišnju vernost. Ipak, kako sada stvari stoje, Bogdan će sačekati s odlukom da li će produžiti ugovor.

PROČITAJTE JOŠ:

- Voleo bih da ostanem. Svi znaju da volim Sakramento. Svi vole da budu u ovom klubu. Imamo sjajnu grupu igrača, zadovoljan sam ovde, ali ne želim da žurim s odlukom. I dobio sam maksimalnu ponudu. Možda ću da potpišem i sutra, možda za mesec dana. Moramo da sačekamo i da vidimo - objasnio je Bogdanović.

Bogdan Bogdanović

EPA Divyakant Solanki

Bogdan Bogdanović, Foto: EPA Divyakant Solanki

 

Plate Srba u NBA

Nikola Jokić Denver 27.504.630

Bogdan Bogdanović Sakramento 8.529.386

Nemanja Bjelica Sakramento 6.825.000

Boban Marjanović Dalas 3.500.000

Marko Gudurić Memfis 2.635.000

Alen Smailagić Golden stejt 898,310

* reč je o platama za sezonu 2019/20

Bogdan ulazi u treću godinu ugovora sa Sakramentom vrednog 27 miliona dolara. Četvorogodišnji ugovor od 51,4 miliona dolara je maksimalna suma koju prvi NBA klub može da ponudi igraču sa tri godine staža. Bogdanović bi sigurno mogao da dobije više novca od nekog drugog kluba iz SAD ili Kanade. Ukoliko bi Bogdan postao slobodan agent sledećeg leta, Sakramento bi imao mogućnost da izjednači ponudu bilo kojeg kluba u NBA.

- Uopšte me ne interesuju ta pravila. Želim da razgovaram s ljudima iz kluba, a svi znaju da bih voleo da budem deo Sakramenta i nadalje. Ali, moj fokus nije na tome. Zbog takvih stvari imam agenta. Ipak, svi koji me poznaju znaju i da meni novac nije na prvom mestu. Važan mi je, ali nije prva stvar o kojoj razmišljam - objasnio je Bogdanović.

 

 

 

BONUS VIDEO

Prazan stadion u Viljnusu