Dino Rađa
AP
Dino Rađa

AP

Dino Rađa, Foto: AP

Nekadašnji hrvatski košarkaš Dino Rađa objasnio je svoju poruku podrške Novaku Đokoviću koji je na meti velikog dela javnosti:

"Prvo, da odmah razjasnim, jer su mi, naravno, rekli da branim prijatelja. Međutim, on i ja smo se sreli jednom u životu, popričali par minuta, slikali se i to je to. Ne branim ga zato što smo prijatelji, nego zato što ga izuzetno poštujem kao sportistu, zbog svega što je napravio, a još više ga poštujem zbog njegovog načina ponašanja", rekao je Rađa u uključenju za Jutarnji program RTS-a i dodao:

"Naravno, nije poenta nabiti na krst nekog nepoznatog, nego nekog poznatog. To što se iživljavaju na njemu je u meni izazvalo reakciju koja je sročena u dva minuta i izašla napolje, i onda su 'poludeli'"

Zamera svetskim, ali i domaćim medijima koji su u samo nekoliko dana promenili mišljenje o Novaku:

"To je generalno prokletstvo ljudskog roda. Napadaju ga mali miševi koji bi sve dali da budu na njegovom mestu, koji su ljubomorni na njegove uspehe i na sve što on radi. Jednostavno, to je jedna vrsta zločina koju ja nikada neću razumeti i koja je meni nepojmljiva – da se neko veseli tuđoj nesreći. To nije u mom DNK", istakao je Rađa i dodao:

“Pogledajte koliko ih ima u Americi, pogledajte proslavu Liverpulove titule prvaka i onda ćete mi reći o njihovom kredibilitetu”

Nije se čuo sa Đokovićem, ali jeste sa Ivaniševićem:

 

“Nisam, čuo sam se s Ivaniševićem juče i rekao mi je da je imao temperaturu, ali da se sada oseća dobro i da bi potpisao da tako ostane do kraja.”

Za kraj je izabrao idealnu petorku bivše Jugoslavije.

"Dražen Petrović, Toni Kukoč, Divac, Zdovc i moja malenkost", zaključio je Rađa.

PROČITAJTE JOŠ: