Željko Obradović i Nikola Kalinić
Marko Metlaš
Željko Obradović i Nikola Kalinić

Marko Metlaš

Željko Obradović i Nikola Kalinić, Foto: Marko Metlaš

Fenerbahče je doživeo težak poraz kod kuće od desetkovanog povredama Reala (65:94) u meču 25. kola Evrolige. 

Od starta nije bilo dileme ko će pobediti, ali su se gosti baš potrudili da Feneru nanesu bolan poraz iako su igrali bez Entonija Rendolfa, Serhija Ljulja, Džefa Tejlora i Felipea Rejesa, a prve minute u Evroligi je upisao potencijalni reprezentativac Srbije Mario Nakić koji je postigao četiri poena za manje od tri minuta.

Džejsi Kerol je predvodio Real sa 20 poena, Tavares je dodao 16, a dva manje je ubacio Tompkins. De Kolo je bio raspoložen kod domaćih - postigao je 21 poen, a 16 je dodao Jan Veseli. Nikola Kalinić je ubacio devet poena.

Olimpijakos je lako pobedio Asvel i tako sačuvao nadu da može do TOP 8 faze. Vezenkov je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 15 poena, Elis je doprineo sa 13. Nikola Milutinov je dodao devet poena, ali je zbog povrede zgloba meč napustio početkom drugog poluvremena. Kaudi je sa 14 poena bio najbolji u gostujućem timu.

Zanimljivo je bilo i u Rusiji, gde je Alba pobedila Zenit sa 83:81. Hermanson je predvodio goste sa 24 poena, a 14 je dodao Geidraitis. Vil Tomas je postigao 19 poena za Zenit.

EVROLIGA, 25. KOLO:

Četvrtak:

Fenerbahče - Real 65:94
Olimpijakos - Asvel 77:68
Zenit - Alba 81:83
Olimpija - Himki
Baskonija - Žalgiris

Petak:

Crvena zvezda - CSKA
Bajern - Efes
Panatinaikos - Barselona
Valensija - Makabi

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо