Lejkersi - Klipersi
EPA/Etienne Laurent
Lejkersi - Klipersi

EPA/Etienne Laurent

Lejkersi - Klipersi, Foto: EPA/Etienne Laurent

Nova NBA sezona počela je gradskim derbijem Los Anđelesa koji bi lako mogao da na proleće odlučuje i o putniku u finale.

Prvu bitku za "Grad anđela" dobili su Klipersi koji su kao formalni domaćini savladali Lejkerse 112:102 u Stejpls centru.

Iako oslabljeni neigranjem Pola Džordža, Klipersi su meč prelomili serijom 19:7 na startu poslednjeg kvartala.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve je krenulo sjajno za Lejkerse, otvorili su meč serijom 13:2, a nakon što je Džejms poentirao preko Lenarda, usledili su povici sa tribina "MVP, MVP!"

Međutim, Klipersi su sjajnom igrom u drugom periodu (40:29) uz 16 poena Lenarda preokrenuli na +14 (82:70) u trećem kvartalu.

Tada Deni Grin režira seriju Lejkersa 15:0 i petom trojkom preokreće rezultat (85:82), pre nego što je Džamajkl Grin poravnao uoči poslednjih 12 minuta.

Međutim, Klipersi su opet uspostavili kontrolu meča, te pri rezultatu 92:90 napravili novu seriju posle koje se "jezeraši" nisu oporavili.

Kavaj Lenard je odmah poslao poruku rivalima postigavši 30 poena u svom prvom nastupu za Kliperse, po dolasku iz Toronta gde je osvojio drugu NBA titulu.

Najveću podršku imao je u Luu Vilijamsu sa 21 i Montrezlu Herelu sa 17 poena "sa klupe". Upravo su rezervisti bili ključni faktor ove utakmice jer je klupa Klipersa "nadigrala" klupu Lejkersa 60:19.

Ovakvo nešto se jako retko viđa, američka javnost ne može da dođe sebi (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 23.10.2019. 07:30 Majstor. Nikola Jokić, Foto: Youtube/NBA BandWagon Fan Nikola Jokić ne prestaje da oduševljava američku javnost, što na samim utakmicama najjače košarkaške lige na svetu, što i van mečeva. Najnoviji njegov potez koji je zaustavio dah svim ljubiteljima ovog sporta odigrao se na treningu Denvera i srećom, snimljen je za večnost.

Lejkersima nije pomogao odličan nastup Entonija Dejvisa koji je na debiju ostvario dabl-dabl sa 25 poena, 10 skokova i 5 asistencija uz 2 blokade.

Najefikasniji u redovima "jezeraša" bio je Deni Grin sa 28 poena, dok je Lebron Džejms dodao 18 (7/19) uz 9 skokova i 8 asistencija.

Sa početka NBA lige se mora izdvojiti i utakmica Toronto Reptorsa i Nju Orleans Pelikansa u kojoj su Reptorsi slavili rezultatom 130:122.

BONUS VIDEO:

Rade Zagorac posle pobede Partizana nad Lokomotivom!