Crvena zvezda - Krka
KK Crvena zvezda
Crvena zvezda - Krka

KK Crvena zvezda

Crvena zvezda - Krka, Foto: KK Crvena zvezda

Šampion ABA lige odlično je započeo 2020. godinu, na domaćem terenu savladana je ekipa Krke koja je nanela poraz crveno-belima u prvom delu sezone, pa je ovo bila odlična prilika za revanš! Zvezda je od samog starta uspostavila svoj ritam, povela je serijom 9:0, da bi do kraja prve četvrtine održavala tu prednost (25:18)! U drugoj četvrtini viđena je i bolja igra gostiju koji su do kraja tog perioda smanjili zaostatak na svega -3 (50:47). Šampion Srbije je odlično otvorio treću četvrtinu gde se totalno odlepio od protivnika! Poslednja deonica je nastavljena rafalnom paljbom, čak je i Kuzmić postigao tri poena! Do kraja meča Zvezda je održavala prednost rutinski i veoma ubedljivo stigla do nove pobede!

Najefikasniji akter meča je bio glen Kouzi iz Krke sa 19 poena i 6 skokova, a pratili su ga Marineli sa 13 poena, 4 skoka i dve asistencije i Ramljak sa 12 poena!

U redovima pobednika najbolji je bio Beron sa 16 poena! Davidovac je pridodao 13, baš kao i Simanić, a debitovao je i Kevin Panter koji je za 19 minuta postigao 9 poena!

Ovom pobedom Zvezda se približila top 5 timovima ABA lige, sad zaostaje svega dva boda za četvrtim mestom!

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

IV ČETVRTINA

Sjajna igra iz treće, prenešena je i u poslednju deonicu! Otvorila je Zvezda sa tri trojke ovaj deo igre, prvo je Beron bio precizan, pa Kuzmić i na kraju Davidovac! Marineli je postigao dva poena, ali je Štimac uzvratio sa slobodnih bacanja! 90:65

Kouzi zakucava na drugoj strani, Davidovac uzvraća istom merom na drugom delu terena, slaba rotacija u defanzivi gostiju! Odžo lako dominira pod obručem! 94:67!

Do kraja utakmice Zvezdini centri su održavali prednost uglavnom koševima sa slobodnih bacanja! Jarc uz faul pogađa za kraj utakmice 101:77!

III ČETVRTINA

Odlično je počela Zvezda drugo poluvreme, Lazić i Simanić prave seriju 5:0 koju prekida Džouns! Usledila je trojka Berona za maksimalnih 60:49! Nastavila je Zvezda da melje rivala trojkama, odlično igra Lazić koji je posle trojke bio siguran i sa bacanja! Simanić i Štimac odvode crveno-bele na +13!

Šampion ABA lige je napravio odličnu razliku pred poslednju četvrtinu! 79:63 Jošilo pa trojka Marinelija, mini-seriju Krke prekida Odžo!

II ČETVRTINA

U igru je ušao i Kevin Panter, odmah se upisao u strelce za 27:20! Usledila je "žuta minuta" promašaja na obe strane, da bi usledio nesportski faul Ramljaka, Braun je pogodio oba bacanja, a potom je i Davidovac bio fauliran, međutim on je bio polovičan! Potom je Krka krenula da igra sve bolje, a Šakota je bio primoran da zatraži tajm-aut zbog serije 6:0! Posle kratkog predaha, Davidovac je postigao trojku za 35:28! Ipak, novom serijom Krka dospeva na svega -3 posle trojke Kouzija! Zvezda je ponovo odgovorila i vratila sigurniju prednost od 43:36!

Do kraja su Davidovac i i Janković doneli nove poene crveno-belima, a Ramljak i Kouzi sa penala su smanjili na 49:44! Jagodić Kuridža je bio polovičan sa slobodnih bacanja, ostalo je četri sekunde do kraja, a onda je Pašalić sa 10 metara postigao trojku uz zvuk sirene! 50:47

I ČETVRTINA

Zvezda je odlično startovala, zahvaljujući dobroj odbrani napravili su seriju od 9:0, da bi Glen Kouzi prekinuo nalet crveno-belih! Ekipa Dragana Šakote je sjajno igrala iz tranzicije, pa su Kuzmić i Lorenco ubacili nekoliko veoma lakih poena! Usledila je serija gostiju od dve trojke, opet je Kouzi bio precizan 6:0!

Ipak poenima Lazića prvo za dva, pa potom i tri iz ugla Zvezda je stekla prednost od 20:15!

Tim poenima je i završena prva četvrtina! 

MEČ JE POČEO!

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv Krke u okviru 14. kola ABA lige! Crveno-beli moraju da idu na pobedu pošto zaostaju za vodećom četvorkom Partizan - Cedevita - FMP - Budućnost!

Izjave aktera pre početka utakmica možete pročitati ovde!

Dragan Šakota, trener Crvene zvezde mts:

"Svima je jasno da je taj poraz u prvom delu koji se dogodio u Novom Mestu, osim samog poraza izazvao neke loše stvari koje su se dešavale nakon toga. Sada je to iza nas, ali zato imamo obavezu, dodatni motiv i nemamo ni jedan razlog da potcenimo ekipu Krke. Odigrali su neke jako dobre utakmice ove sezone, videli smo i protiv ekipe FMP-a da su bili na korak od pobede kao gosti, znači ozbiljan tim, protiv koga ćemo morati da odigramo dobru utakmicu u kojoj naravno želimo pobedu."

Dejan Davidovac, igrač Crvene zvezde mts:

"Očekuje nas utakmica sa Krkom, ekipom koja je dugi niz godina u ABA ligi i zna kako se igraju ove utakmice u regionalnom takmičenju. Znaju da iskoriste i bilo kakvo opuštanje od strane protivnika, koji je “na papiru“ jači, ili su ga proglasili favoritom. Uostalom, dovoljan motiv nam je podsećanje na utakmicu u prvom delu sezone u Novom Mestu. Zato ovu utakmicu moramo da odigramo vrlo čvrsto jer nam odbrana donosi dosta toga pozitivnog u našoj igri. Oko naše pozicije u ABA ligi je sve rečeno i zato je svaka utakmica i pobeda od velike važnosti."

Vladimir Anzulović, trener Krke:

"Crvena zvezda je v položaju, v katerem mora nujno zmagati. Kar se nas tiče, prihajamo po novoletnem počitku. Za nas je tekma kot vsaka druga, na vsaki moramo dati svoj maksimum. Pričakujemo močno Crveno zvezdo, ki je svojo moč dokazala v evroligaški zmagi z Bayernom. Upam, da bomo zdravi in pokazali največ, kar lahko damo v tem trenutku."

Paolo Marinelli, igralec Krke:

"Ni veliko za govoriti o Crveni zvezdi. Premagali so z veliko razliko Bayerna, imajo novega trenerja, nove igralce in zagotovo so se dvignili v igri. Mi smo izvlekli veliko zmago z Zadrom in sedaj moramo le nadaljevati z dobrim delom. V Beograd ne gremo samo oddelati posel, ampak se bomo poskusili upreti gostiteljem, pa bomo videli, kaj in kako bo na koncu tekme."