Predrag Danilović
Grand foto Vladimir Markovic
Predrag Danilović

Grand foto Vladimir Markovic

Predrag Danilović, Foto: Grand foto Vladimir Markovic

Ljubitelji košarke u našoj zemlji mogu da odahnu jer će Srbija naredne godine biti domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u obe konkurencije. Tim povodom oglasio se i predsednik našeg saveza Predrag Danilović.

Srbija domaćin kvalifikacija za Olimpijske igre u muškoj i u ženskoj košarci!

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 15.11.2019. 12:45 - 15.11.2019. 13:15 Sada je to veliki dodatni motiv! Bogdan Bogdanović, Foto: KSS Izvršni odbor FIBA odlučio je danas zvanično da će domaćine i muških i ženskih olimpijskih kvalifikacionih turnira koji će se održati sledeće godine.

– Ovo je veliki uspeh Košarkaškog saveza Srbije i veliki uspeh države Srbije, bez čijih garancija ne bismo ni mogli da dođemo u situaciju da pobedimo u ovom izboru domaćina i ženskog i muškog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. KSS se mnogo zahvaljuje državi Srbiji na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, Ministarstvu omladine i sporta i Vladi Srbije! Verujem da ćemo biti sjajni domaćini, kao i mnogo puta do sada, kao i da će se obe naše reprezentacije, ženska i muška, plasirati na Olimpijske igre u Tokiju uz veliku podršku ljubitelja košarke u Srbiji, koji će uživo moći da uživaju u vrhunskoj košarci – rekao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

NAJNOVIJE IZ SPORTA:

Sa četiri ženska kvalifikaciona turnira, na kojima će igrati po četiri reprezentacije, u Tokio idu po tri prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe. Ukoliko se Kineskinje ne plasiraju kroz pretkvalifikacioni turnir, na kome treba da pobede Novi Zeland, FIBA će naknadno odrediti domaćina jednog ženskog turnira umesto Kine. Kada je reč o muškarcima, na četiri kvalifikaciona turnira učestvovaće po šest reprezentacija, a samo prvoplasirane ekipe će dobiti vizu za Tokio!

PROČITAJTE JOŠ:

Žreb učesnika svih ženskih i muških kvalifikacionih turnira biće održan 27. novembra 2019. godine u švajcarskom Mijeu.

BONUS VIDEO:

Prva izjava Ognjena Kuzmića!