Predrag Danilović
Tanjug
Predrag Danilović

Tanjug

Predrag Danilović, Foto: Tanjug

– Iz iskustva koje imam, a ono nije malo, nikada ne možete da bude sigurni u ono što kažu iz Evrolige. Ako je iko trebalo da dobije licencu, to je bio Partizan. Pa su je dali Prokomu, koji je naredne godine ugašen. Nisam siguran da Evroliga gaji veliku ljubav prema klubovima iz ovog regiona - rekao je predsednik KSS Predrag Danilović za "Kurir" i dodao:

- Odnosno, gledam prvenstveno Srbiju… Po svim parametrima, dva kluba moraju da imaju A licencu. Po tradiciji, igračima koji su napravili tu Evroligu, po ljudima koji su radili u FIBA, popularnosti sporta. To je minimum poštenja.

U intervjuu za ovaj list prvi čovek srpske košarke je upitan o igrama Nikole Jokića u NBA ligi.

- Jokić se igra košarke i milina ga je gledati. Svaka mu čast. Da je nekim slučajem Amerikanac, bio bi već šest puta MVP u NBA. Odavno niko ne može da mu nađe nešto negativno. Osim što je dobar dečko, to je jedino - završio je Danilović.

Komentari (1)

Baki

06.05.2021 15:57

Jokić je odličan košarkaš. Međutim, ako izuzmemo to da je iz Srbije, za košarku SAD on nije baš prikladan. Jokić ne igra košarku SAD i mislim da je tu ključ da ne stoji tvrdnja "da je nekim slučajem Amerikanac, bio bi već šest puta MVP u NBA". SAD moraju da favorizuju svoje, tj. brzinu, visoki skok, snažno zakucavanje i veliki broj "trojki".