Nemanja Dangubić
KK Partizan
Nemanja Dangubić

KK Partizan

Nemanja Dangubić, Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana su konačno počeli da pobeđuju u nizu, što je oduševilo navijače. Ekipa je u nedelju, i bez povređenih Ognjena Jaramaza i Vila Mozlija, uspela da savlada Cedevita Olimpiju (86:77) koja je bila veoma nezgodan rival sve do početka četvrte četvrtine. Izabranici Vlada Šćepanovića su do bodova stigli pre svega timskom igrom, a jedan od junaka pobede je Nemanja Dangubić, koga je čak javno pohvalio i šef struke crnoi-belih.

- Kvalitetnog protivnika ne možemo da dobijemo u prvom poluvremenu ili bilo kojoj četvrtini. Moramo da igramo svih 40 minuta i da dođemo do pobede. Bitan trijumf protiv ekipe kao što je Cedevita, da nastavimo pobednički niz i da dobijemo samopouzdanje. Napravićemo analizu i sigurno da ćemo neke stvari još da poboljšamo i da sa dobrom energijom i samopouzdanjem nastavimo i da u sredu dočekamo Evrokup - rekao je Dangubić za TV Partizan.

Bivši košarkaš Crvene zvezde, koji je sa 10 poena i četiri skoka bio je jedan od najboljih u pobedi Partizana, rekao je da mu dobra u igra u odbrani daje samopouzdanje u ofanzivi.

- Pokušavam da se tako uvodim u meč. Pokušavam da u fokus uđem kroz odbranu. Na neke detalje koje dobijam od klupe, trudim se da ne pravim mnogo grešaka. Kroz napad, u situacijama koje mi saigrači naprave, pokušavam da iskoristim na najbolji način. Dvanaest igrača treba da donese doprinos u oba smera i da kroz utakmice napredujemo - rekao je Dangubić.

Najviše problema crno-belima zadao je Jaka Blazič, iako se očekivalo da to bude Kendrik Peri.

- Jaka igra u dobrom ritmu već nekoliko sezona. Cedevita dosta igra preko njega i koriste snagu njegovog desnog prodora. Cela ekipa mora da bude maksimalno koncentrisana i mislim da smo to u drugom poluvremenu bolje branili. Perija smo mnogo bolje čuvali i odigrao je lošiju utakmicu - zaključio je Dangubić.

PROČITAJTE JOŠ: