Vlade Divac i Dražen Petrović
youtube
Vlade Divac i Dražen Petrović

youtube

Vlade Divac i Dražen Petrović , Foto: youtube

Mirko Milićević igrao je zajedno u Ciboni s Draženom Petrovićem. Danas tvrdi da je predvidio saobraćajnu nesreću kod nemačkog Denkendorfa 7. juna 1993. kad je život izgubio najbolji hrvatski košarkaš svih vremena.

"Ovo nisam nikad nikome ispričao. Dražen je bio moj dragi prijatelj. Rekao sam mu 1990. godine šta će se dogoditi. Pogledao me kako me pogledao... Bio sam u Marbelji 1993. godine kada sam čuo vest na televiziji da je stradao. Nažalost, tri godine pre toga ja sam mu rekao šta će se dogoditi", rekao je za Telegraf.

Potom opisuje kako je došlo do cele priče.

Dražen Petrović

Profimedia

Dražen Petrović, Foto: Profimedia

"U Saloonu smo bili Aco Petrović, Dražen i ja. Kasnije je došla i njegova tadašnja verenica Renata. Prilazi Dražen i kaže mi:

'Ajde, genije, da pogledaš, verili smo se, venčaćemo se.' Hteo je da mu gledam u dlan, pogledam njen, a onda i dlan od Dražena i ne kažem ništa. Pita me što sam video, a ja mu kažem: 'Slušaj, ako ti oženiš Renatu, ja ću oženiti Adolfa Hitlera, a ja sam bliži Hitleru nego ti njoj.' Rekao sam mu da se fokusira na košarku", priča Milićević pa dodaje:

PROČITAJTE JOŠ:

 

"Nakon mesec i po dana me je opet pitao, a onda sam mu rekao: 'Brate moj, stoji ti saobraćajka, nek' ti je Bog na pomoći.'"

Bivši košarkaš Milićević objašnjava kako je sposobnost proricanja budućnosti nasledio od bake koja je bila vidovita.

Mirko Milićević (u sredini)

Promo

Mirko Milićević (u sredini), Foto: Promo

"Sreo sam ga mesec dana pre nesreće. Malo ljudi zna da je Dražen već bio u avionu kada je tadašnja djevojka došla po njega. Imali su dva slobodna dana, rekao je Aci da ide s njom i premestio se iz aviona u automobil. To je bila sudbina."

Uz sve ovo, tvrdi kako je mogao da predviti kako će se koja utakmica završiti.

Komentari (1)

Knn

06.12.2018 22:41

Ko jos moze da poveruje u ovakvu glupost a verovatno i laz!