Greg Popovič
AP Photo/David Banks
Greg Popovič

AP Photo/David Banks

Greg Popovič, Foto: AP Photo/David Banks

Legendarni košarkaški stručnjak Greg Popovič je pričao o srpskom košarkašu Bobanu Marjanoviću, tačnije o njegovom odlasku iz San Antonija nakon godinu dana!

Američki stručnjak srpskog porekla je otkrio neverovatan potez našeg reprezentivca!

Naime, Marjanović je u umalo odbio trogodišnji ugovor vredan 21.000.000 dolara koji su mu ponudili Detroit Pistonsi, a kako Sparsi nisu mogli da izjednače ponudu morali su da puste srpskog košarkaša!

"Išli smo u Evropu po njega i on je osećao neku vrstu lojalnosti prema nama. Nekako smo mu objasnili da lojalnost ne treba da ide toliko daleko i da pre svega treba da razmišlja o svojoj porodici. Ljudi uvek treba prave izbore vodeći računa prevashodno o porodici" - otkrio je Greg Popović američkim medijima.

Boban Marjanović

AP Photo/Michael Ainsworth

Boban Marjanović, Foto: AP Photo/Michael Ainsworth

Boban nije hteo da napusti Teksas i San Antonio, agenti su ga primorali da prihvati ponudu:

"On je inteligentna osoba, nije idiot. Ali i agent je morao da priča sa njim. Ne sećam se sada da li ga je još neko tada nagovarao da prihvati ponudu... Ali brzo se razumeo i shvatio da je to logičan potez za njega. Nekada radimo neke stvari zato što mislimo da je to najbolje za nekog drugog. A kada možeš da uradiš nešto što je dobro i za tim, i za igrača, onda još bolje" - rekao je Popović koji je potom dodao:

"On je jedan od najboljih momaka koje sam upoznao u karijeri. Jedinstven tip. Pažljiv, prijatan i uvek dobro raspoložen. Mnogo je bolji igrač nego što vi svi mislite! Ne može biti veći profesionalac i bolji saigrač od njega. Uvek ćemo biti tu za njega, a verujem da sada i u Dalasu tako razmišljaju".

Da li biste vi odbili 21.000.000 dolara kako bi ostali na radnom mestu koje volite?