Džordan Lojd
KK Crvena zvezda
Džordan Lojd

KK Crvena zvezda

Džordan Lojd, Foto: KK Crvena zvezda

Žalgiris i CSKA su ostvarili pobede u prvim mečevima šestog kola Evrolige. Na meču CSKA - Valensija su nastupala čak tri srpska igrača – Nikola Milutinov za domaćina, a Nikola Kalinić i Vanja Marinković kod gostiju.

Milutinov je imao tri poena, osam skokova i tri asistencije, Kalinić 15 poena i po tri skoka i asistencije, a Marinković sedam poena i tri uspešna dodavanja. Moskovljani su slomili otpor rivala u finišu druge četvrtine, pa su na pauzu otišli sa plus devet.

Valensija je uspela da se vrati, dođe na poen za ostatka, ali sredinom četvrte deonice CSKA je dodao gas i otišao na novu dvocifrenu prednost koju nije ispustio. Najbolji u redovima Armejaca su bili Majk Džejms sa 17 i Vil Klajburn sa 15 poena, a kod gostiju je pored Kalinića dvocifren bio samo Luj Laberi sa deset poena.

Žalgiris je loše otvorio meč protiv Asvela, domaćin je u prvom poluvremenu imao i 12 poena razlike, ali je klub iz Kaunasa uspeo da stigne i na kraju prestigne domaćina. Goste je ka pobedi predvodio Marijus Grigonis sa 25 poena, a kod Asvela je odskočio Čarls Kahudi sa 18.

Evroliga, semafor šestog kola

četvrtak:
CSKA – Valensija 84:75
ASVEL – Žalgiris 74:83
20.05 Makabi – Fenerbahče
21.00 Real Madrid – Bajern
Odloženo Zenit – Panatinaikos

petak:
18.00 Himki – Crvena zvezda
20.00 Olimpijakos – Efes
20.30 Baskonija – Barselona
Odloženo Olimpija Milano – Alba

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ: