Saša Obradović
KK Crvena zvezda
Saša Obradović

KK Crvena zvezda

Saša Obradović, Foto: KK Crvena zvezda

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović, uoči derbija 3. kola ABA lige protiv Mornara, izjavio je da ekipu očekuje vrlo nezgodan i odličan rival, sjajno vođen od Mihaila Pavićevića.

- Vrlo zahtevan protivnik, biće nam potreba dobra koncentracija i energija da pobedimo. Ovaj meč nosi epitet derbija, a ekipa Mornara pokazala je sa pravom zašto ima velike ambicije ove sezone. U Top 4 ekipe su sigurno, imaju kvalitet na svakoj poziciji - rekao je Obradović za klupski sajt.

Kako je naveo, u ekipi Mornara opasnost dolazi sa više strana.

- Pulen igra izvanredno i velika je pretnja, u svakom trenutku može da postigne poene. Vajthed koga sam i ja trenirao, vidi se napredak i veća zrelost u njegovoj igri sa godinama. Derik Nidam godinama je tu, igrač koji zna i razume igru. Tu je i Keni Gebrijel koji je godinama igrao Evroligu. Ne smemo da zaboravimo i Lukovića, koji je pretnja iz reketa, pa odlični šuteri Vranješ i Jeremić. Dobro su izbalansirani i zato ćemo morati da odigramo dobru utakmicu kako bismo došli do pobede - zaključio je Obradović.

Tejlor Ročesti

KK Crvena zvezda

Tejlor Ročesti, Foto: KK Crvena zvezda

Jedan od najiskusnijih Zvezdinih prvotimaca Marko Simonović istakao je da Mornar "raste" iz godine u godinu i dostigao je visok nivo.

- Odlično poznajem braću Pavićević koji godinama vode i podižu taj klub i zaista im čestitam na onome što su napravili. Moramo da budemo maksimalni, imaju odličnu ekipu, odličnog trenera. Svaku grešku kažnjavaju i pošto su odlični napadači mogu da je kažnjavaju serijom poena. Spremni su za trčanje i tranziciju od 40 minuta. Jasno je da je naša odbrana mnogo važna da ih izbacimo iz komforne zone, ali to možemo samo ako budemo bili "u fokusu“ svih 40 minuta - rekao je Simonović.

PROČITAJTE JOŠ: