Crvena zvezda - Mega Bemaks
Ivica Veselinov
Crvena zvezda - Mega Bemaks

Ivica Veselinov

Crvena zvezda - Mega Bemaks, Foto: Ivica Veselinov

 Crveno-beli su upisali deveti trijumf čime su se izjednačili na četvrtom mestu tabele sa FMP-om.

Mega je pokazala želju, ali je ona brzo isparila. Držali su se mlai igrači Dejana Milojevića, čak i vodili u prvoj deonici. Ali, ipak igraju sa evroligaškim timom koji zna kada i kako da doda gas. 

Na poluvremenu je bilo 49:43 za Zvezdu, da bi u trećoj deonici serija 15-0 pokazala ko ide na titulu, a ko čami na dnu.

Prvi strelac gostiju bili su Čarls Dženkins i Bili Beron sa po 17 poena. Kevin Panter je doprineo sa 13, Vladimir Štimac je odigrao sjajno sa 12 poena, osam skokova i pet asistencija. 

Najistaknutiji u Megi bio je Kendrik Peri s 31 poenom. Marko Simonović je bio najbliži sa 18, ostatak jednocifren.

Od narednih obaveza šampion Srbije ima "dupli program" Evrolige - prvo dočekuje Žalgiris u sredu, pa Albu u petak. Oba meča se igraju u Beogradu.

 

Kraj utakmice!

10' VRHUNSKA BLOKADA DOBRIĆA! U NEJGOVOM STILU ZA KRAJ MEČA!

8' ALEJ-UP! Beron za Gista! 77:97

6' Marko Simonović postiže svoj 18. poen posle pogođenog šuta za tri poena. Vladimir Štimac na drugoj strani poentira uz faul upravo Simonovića koji je zaradio 4. ličnu grešku. Štimac daje i dodatno bacanje. 74:93

4' Luka Aščerić vezao četiri poena, Peri došao do 25 poena. Na drugoj strani Štimac se ističe. 70:90

ČETVRTA ČETVRTINA

10' Beron i Kuzmić čuvaju visoku prednost Zvezde, poslednja četvrtina će biti rutinska. 62:81

7' Lazić i Beron kompletiraju seriju 15-0 Zvezde. Kendrik Peri jedini se trudi da nešto stvori u napadu Mege. 54:69

4' Simanić dao trojku pa načinio peti faul. Beron diže na 16 razlike 48:64

3' Branko Lazić! Tri poena Zvezdinog kapitena za prelazak na dvocifreno vođstvo! 48:59

2' Trojkom Čarlsa Dženkinsa Zvezda dolazi do 54:45, Per odgovorom na drugoj strani smanjuje i dolazi do 17 poena.

TREĆA ČETVRTINA

 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! 43:49

 

10' Do kraja prvog poluvemena Crvena zveda je nametnula svoj ritam i došla do stabilnog vođstva. Kevin Panter igra odlično sa devet poena. Kod Mege Kendrik Peri za sada na 14 poena.

9' Crvena zvezda grabi ka dvocifrenoj prednosti, centarski tandem Kuzmić-Gist donosi poene Zvezdi za stabilno vođstvo. 39:47

7' Peri daje trojku iz pik end rola, uz kontakt sviran Panteru. Megin Amerikanac ponovo neuspešan sa penala. 33:36

6' Krađa i poeni Čarlsa Dženkinsa primorali su Dejana Milojevića na tajm-aut iz kog Nikola Mišković poentira. Zvezda se polako odlepljuje, Mega gubi korak. Ognjen Dobrić je počastio publiku lepim zakucavanjem sa dve ruke u punom trku. 30:36

 

3' Trojka Dobrića diže Zvezdu na +4, ali poenima Nenadića se Mea vraća na poen zaostatka. 23:24

1' Dejan Davidovac je povredio skočni zglob! Brzo je napustio teren i otišao na klupu.

DRUGA ČETVRTINA

 

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10' Štimac proigrava Davidovca na utrčavanju, Dejan pogađa koš uz faul. Peri je hteo da završi napad svojeručno, ali dug pokušaj za tri nije bio uspešan. 18:20 

9' Nastavlja se neizvesnost. Mega drži blago vođstvo zahavljujuće agresivoj odbrani - 18:16. 

7' Zvezda ne daje Megi da se opusti - Beron sa vezanih pet poena, dva sa bacanja i trojka, preokreže na 12:14.

5' Odlični uvodi minuti Mege! Hrabrom igrom i poenima Perija sa penala (1/2), Marka Simonovića i pet Blaža Mesičeka vode 10:7.

2' Simonović za Megu i Braun za Zvezdu postižu prve poene. Lazić iz polukontre daje trojku. 2:5

POČELA JE UTAKMICA!

 

 

Šampion ABA lige vapi ka konačnom proboju u plej-of četverac. S druge strane, Mega je poslednja na tabeli i bori se za opstanak.

 

Crvena zvezda je konačno ušla u dobar ritam na evrpopskoj sceni, ali je još klimava na regionalnom nivou. Kevin Panter i Vladimir Štimac su osvežili redove i od prvog koraka na teren u dresu ekipe sa Malog Kalemegdana čine dobre stvari po svoj tim.

 

Izabranici Dragana Šakote imaju vrlo loš skor u gostima 2-5, ali ako sve bude u najboljem redu ne bi trebalo da imaju velikih problema protiv uzdrmane Mege. Trijumfom bi skočili na deobu četvrtog mesta sa FMP-om sa po devet pobeda i šest poraza. Na ruku im ide i slavlje posle produžetka nad "Panterima".

Mladi momci Dejana Milojevića nisu toliko prijatno iznenađenje kao prošlih godina. Najmlađi sastav u ligi se trudi da pruža što bolje partije, ali nešto ne štima. 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Dragan Šakota: 

"Moramo da konstatujemo da ova ekipa Mege nije ona ista od pre tri nedelje kada su došla nova tri igrača. I to se vidi po svemu. Ubacuju po 100 poena po utakmici, imali su veliku šansu da pobede i u Ljubljani i u Zadru. Uvek sam imao respekt prema mladim igračima i moramo vrlo ozbiljno da shvatimo ovu utakmicu, jer igramo sa ekipom koja je jako agresivna, igra vrlo brzo i ima mnogo skokova, po čemu su prvi u ligi. Ne treba zaboraviti da su u sistemu jer je isti trener tu već godinama", rekao je Šakota za klupski sajt.

Vladimir Štimac:

"Teška utakmica je pred nama, očekuje nas tim koji je po kvalitetu mnogo bolji od trenutnog plasmana na tabeli. Novi igrači su doneli kvalitet, sve utakmice koje su odigrali u prethodnom periodu su im bile na jednu loptu, igraju agresivno, sa mnogo skokova i poena. Sa druge strane, mi moramo da odgovorimo na tu agresivnost i da maksimalno angažovano dođemo do svoje igre i cilja, a to je pobeda u ovom meču na koji gledamo kao da je evroligaški", rekao je Štimac.