KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda
 
KK Crvena zvezda, Foto: KK Crvena zvezda

Lepo je krenulo, ali se nije tako i završilo. Košarkaši Crvene zvezde doživeli su treći poraz ove sezone u Evroligi i propustili priliku da naprave prvi "brejk". Osetili su crveno-beli "krv", bili blizu da slome rivala i najave trijumf, ali su se Rusi vratili i na kraju zahvaljujući Eriku Mekolumu upisali prvi trijumf u elitnom takmičenju nakon pet vezanih pobeda.

Himki je bolje otvorio meč preko raspoloženog Time i Džordana Mikija koji me meč završio sa dabl-dabl učinkom (11 poena i 11 skokova). Došli su brzo do "plus šest" Rusi, ali je Zvezda odgovorila. Novajlija O'Brajant lepo se predstavio navijačima, a podršku je imao kao i uvek u raspoloženom Džordanu Lojdu.

Ipak, nedostajala je podrška saigrača na ovom meču. Nije ovo bilo Zvezdino veče, a opet je mogla da upiše pobedu. Sigurno da će ostati žal za ovim porazom, a ukoliko ekipa sa Malog Kalemegdana želi da se domogne TOP 8 faze, ovakve mečeve moraju da reše u svoju korist.

U trećoj deonici su gosti iz Beograda imali priliku da reše meč, bili su u odličnoj seriji nakon trojki Lojda i Voldena, krenuli su da melju rivala, ali je onda usledila serija promašaja. Himki gotovo osam minuta nije postigao koš iz igre, a onda se vratio i poveo 58:57 pred poslednju četvrtinu.

Tamo je sve išlo na vodenicu ruskog tima. Trojka za trojkom Mekoluma, pa Time i bilo je jasno da se Zvezda neće vratiti kući sa trijumfom u džepu. 

Najefikasniji pojedinac u redovima Himkija bio je Mekolum sa 23 poena (3/5 za 2, 4/5 za tri) dok je Šved dodao 15 (12 asistecija). Kod Zvezde standardno dobar bio je Lojd sa 18, dok je O'Brajant dodao 14 poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

HIMKI - CRVENA ZVEZDA 83:77 (19:22, 25:18, 14:17, 26:20)

Hala: Arena Mitišči, Sudije: Sretan Radović, Pjotr Pjastusjak, Robert Viklicki

HIMKI: Šved 15 (12 as), Mekolum 23, Tima 9, Karasev 2, Zaicev 3, Monro 9, Odinokov, Voronov, Buker, Jerebko 8, Bertans 3, Miki 11 (11 sk).

CRVENA ZVEZDA: Ročesti 7, O'Brajant 14, Hol 4, Volden 11, Lojd 18, Davidovac, Lazić 5, Dobrić 2, Simonović, Jagodić-Kuridža 4, Kuzmić 8, Teri 4.

KRAJ!

40. minut - Volden za tri! Još 13 sekundi do kraja meča.

39. minut - O'Brajant ponovo za tri, ali će biti jako teško crveno-belima da preokrenu rezultat - 78:69. Tima na drugoj strani vraća, ali i Volden spreman!

38. minut - Četvrta trojka Mekoluma i sada je to velikih "plus 11" za domaće.

37. minut - Nova trojka Himkija, ponovo Mekolum precizan.

36. minut - Trojka Time za 71:64. Kuzmić smanjuje na drugoj strani.

35. minut - Kuzmić popravlja promašaj Hola i prekida seriju Rusa, ali Jerebko odmah uzvraća na drugoj strani terena.

34. minut - Prvi put još od prve četvrtine nešto osetnija prednost Himkija. Mekolum pogađa za tri. Sam igra Amerikanac u drugom poluvremenu.

32. minut - Mekolum u seriji, sada pogađa za dva u kontri.

31. minut - O'Brajant za tri! Međutim, na drugoj strani Mekolum odmah vraća!

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - O'Brajant na jednoj, a onda Mekolum na drugoj strani i Himki ide sa minimalnom prednošću u poslednjih 10 minuta utakmice.

29. minut - Odlična rampa Terija, a onda Dobrić pogađa flouter za novo vođstvo Zvezde - 54:55. Na drugoj strani Miki vraća prednost Rusima.

28. minut - Mekolum pogađa oba slobodna bacanja. Himki još uvek bez poena iz igre u za skoro osam minuta.

26. minut - Skoro dva minuta bez poena, a onda sjajan pas Dobrića za Terija koji zakucava za 48:53.

24. minut - Šved penalima vraća prednost Himkiju. Ruski tim još uvek bez koša iz igre u drugom poluvremenu. Na drugoj strani oba bacanja pogađa Hol.

23. minut - Prvi poeni za Himki u drugom telu takođe sa penala, Monro siguran. Na drugoj strani terena Kuzmić za prvi koš iz igre, a onda Lazić u kontri i Zvezda ima prednost!

22. minut - Nekoliko uvodnih promašaja, a onda Lojd fauliran na trojci. Pogodio je sva tri penala i Zvezda je na "minus jedan".

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Miki precizan sa penala - 42:40. Onda i Šved u kontri polaže za "plus četiri" Himkija.

19. minut - Rafalna paljba na obe strane. Trojke Ročestija i O'Brajanta za Zvezdu, a na drugoj strani Jerebko i Miki vraćaju meč u egal.

17. minut - Trojka Šveda i Himki vodi posle dužeg vremena - 33:32.

16. minut - Serija penala domaćih, Miki pogađa za izjednačenje.

15. minut - Malo poena u ovoj četvrtini, poeni Lojda sa prednost Zvezde 26:30.

13. minut - Kuzmić odličan pod košem. Nastavlja se dobra igra Zvezde.

12. minut - Poeni O'Brajanta za novo vođstvo crveno-belih.

11. minut - Trojka Zaiceva za izjednačenje - 22:22.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Ročesti pogađa oba bacanja za kraj prve četvrtine.

8. minut - Alej-ap Davidovca za Terija! Raste prednost gostiju! Na drugoj strani Tima za tri, ali Kuridža je spreman - 16:20.

7. minut - Ročesti pogađa sa distance. Težak šut, ali Zvezda ima "plus tri".

6. minut - Trojka Jerebka, a onda i Zvezda uzvraća i do sa dva pogotka sa linije 6,75. Prvo Volden, a onda i Lazić. Ponovo crveno-beli vode!

4. minut - Lojd za tri! Malo se trgla Zvezda ovim pogotkom, ali Monro odličan na drugoj strani - 10:4.

3. minut - Upisuje se i Monro, Himki u seriji 7:0.

2. minut - Trojka Jerebka za prve poene i prvo vođstvo domaćih, a onda i Karasev siguran u kontri.

1. minut - Prvi poeni stižu preko novajlije O'Brajanta. Jedan od dva sa penala.

18.00 - Počeo je meč!

17.50 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posveće meču 6. kola Evrolige između Himkija i Crvene zvezde. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Rusije.