Dragan Šakota
Alo/Marko Metlaš
Dragan Šakota

Alo/Marko Metlaš

Dragan Šakota, Foto: Alo/Marko Metlaš

Stručnjak na klupi crveno-belih Dragana Šakota traži borbenost od svog tima.

"Sve utakmice sa Partizanom su važne, bez obzira u kom su takmičenju. Biće ih puno očekujem ove sezone. Naš rival je trenutno na vrhu tabele i igraće ovu utakmicu potpuno rasterećeno. Sa druge strane od nas očekujem da odigrao potpuno drugačije od onoga što smo pokazali u prvoj četvrtini utakmice sa Anadolu EFES-om. Moramo da budemo od starta borbeni i pametni", rekao je trener Crvene zvezde, dodavši da će iemna igrača koji će igrati "večtiti derbi" odrediti tek na dan susreta.

"Očekujem i da će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta i da će nam naši navijači dati podršku koja je neophodna za ovakve utakmice. Trebaće nam ta energija, jer sa druge strane imamo tim koji je u potpuo drugačijem ritmu utakmica, koji je imao pet dana da se pripremi za ovu utakmicu, ali nadam se da smo svesni značaja utakmice i da ćemo biti ratnički raspoloženi", rekao je Šakota.

Prvoplasirani sastav ABA lige Partizan je pobedio u prvom ovosezonskom derbiju 75:72, Zvezda osim trijumfa nad najvećim rivalom juri i mesto u plej-ofu.