Crvena zvezda - Cibona
KK Crvena zvezda
Crvena zvezda - Cibona, Foto: KK Crvena zvezda

 

Kraj meča! Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cibonu rezultatom 102:80 u 16. kolu ABA lige. Crveno-beli su tokom cele utakmice imali prednost, na kraju su bez ikakvih problema slavili i zabeležili ukupno desetu pobedu ove sezone u regionalnom šampionatu.

10' Evo je stotka! Prkačin zaokružuje broj poena i Cibone, ali oni su na 80. Panter poentira u jednom od poslednjih napada. Braun na kraju ne pogađa za tri, to je konačnih 102:80.

8' Već 13. asistencija Lorenca Brauna, koji se u ovom meču potpuno posvetio razigravanju saigrača. Sada je to i deseti poen za Brauna, tako da je spakovao dabl-dabl u džep, 94:76.

6' Gist! Sjajno zakucavanje Zvezdinog Amerikanca, 83:70. Zatim zakucava i Dženkins, i to uz faul! Pogađa dodatno bacanje, rezultat je 86:70. Čini se da je ovo kraj nadanja za Hrvate.

4' Cibona smanjuje na svega 11 razlike, Šakota je odmah reagovao i zatražio tajm-aut. 

2' Konfuzna igra na obe strane početkom poslednje deonice. Gist zakucava! Ovo je 11. poen Džejmsa Gista, donosi Zvezdi +19 u ovim trenucima. Bundović ipak pogađa još jednu trojku, 79:63.

ČETVRTA ČETVRTINA

10' Sjajan pas Brauna za Gista, dok su dva igrača otišla na Dobrića. Igraju se košarkaši Zvezde, stekli su, čini se, nedostižnu prednost pred poslednju deonicu. Od tablu pogađa Novačić u poslednjim sekundama, 74:58.

8' Najveća prednost za Zvezdu u ovim trenucima, +21. Ipak, vraća Bundović dvojkom i smanjuje, međutim Gist opet tri i to je 70:48!

6' Lorenco Braun za tri, njegov osmi poen na meču. Čini se da crveno-beli mogu u svakom trenutku da povećaju prednost koju imaju, posao je više nego rutinski. Trenutno je 63:44.

4' Zaglavio se u bloku Braun i trojku pogađa Rebec. Dobrić sa druge strane uzvraća, ovo je deseti poen Zvezdinog košarkaša. Novačić je opet precizan, smanjio je zaostatak, 58:44.

2' Cibona kreće nešto odlučnije u drugo poluvreme, opet su trojke na meniju. Zvezda teže organizuje napade na početku, smanjena je prednost na 17 razlike.

TREĆA ČETVRTINA

Počinje drugo poluvreme!

Kraj poluvremena! Crvena zvezda vodi protiv Cibone rezultatom 53:33. Deonicu je obeležilo "takmičenje u trojkama" sa obe strane i jedna velika dominacija crveno-belih, i to u laganom ritmu.

10' Nastavlja se "takmičenje u trojkama", međutim sada nisu uspešni ni jedni ni drugi. Prvo je Beron promašio, potom Rozić. Rebec ima dva slobodna bacanja, pogađa oba. Štimac uz faul daje koš u nastavku, zatim i dodatno bacanje za 53:33.

8' Vucić jako dobar, drži Cibonu koliko-toliko u igri, međutim daleko je bolja Zvezda, trnutno crveno-beli imaju rezultat 46:29.  

6' Beron sjajan sa poludistance. Odžo je spasao loptu pre toga, opet je Zvezda na +14. Morao je da interveniše trener gostiju tajm-autom.

4' I Gibson dobar za tri poena, Cibona silazi na -8, ali veoma brzo je uzvratio Beron isto trojkom. Zasad utakmica najviše liči na takmičenje u šutevima sa distance. Odžo pogađa jedno bacanje, 39:27 je za Crvenu zvezdu.

2' Simanić promašuje dve trojke na startu druge četvrtine, ali Majkl Odžo je dobar u skoku. Dosta konfuzije na obe strane početkom ove deonice, ipak Zvezda bez većih problema zasad čuva dvocifrenu prednost.

DRUGA ČETVRTINA

10' Panter promašuje u poslednjoj sekundi, ali ogromnu prednost je stekla Zvezda, naročito u poslednjim minutima četvrtine. Vode crveno-beli 31:17, sve vodi ka jednom rutinskom meču. 

8' Već neko vreme crveno-beli održavaju dvocifrenu prednost. Sjajan start crveno-belih. Cibona ima problema u odbrani, a uz to, izabranici Dragana Šakote su precizni sa distance, kao i van linije 6,75 (3/3) – 22:12.

6' Nastavili su i jedni i drugi sa efikasnim napadima. Doduše, nema toliko trojki kao u prva dva minuta, ali malobrojna publika u Pioniru uživa za sada – 20:10.

4' I Braun pogađa za tri, 3/6 Zvezda za tri poena. Doneo je Braun +5, međutim Vucić smanjuje razliku lepim polaganjem, 13:10.

2' Dobar početak Crvene zvezde sa prednošću 5:3, a onda dve uzastopne trojke u dve ekipe. Simanić je pogodio za crveno-bele i doneo 8:6. 

18:00 Meč počinje!

U sastavu Crvene zvezde fale Čović, Lazić i Davidovac.

Hala: Aleksandar Nikolić

Sudije: Ilija Belošević, Radoš Arsenijević, Denis Hadžić

Prve postave

Crvena zvezda: Kuzmić, Braun, Beron, Dobrić, Simanić

Cibona: Rebec, Vucić, Novačić, Gibson, Ramljak

Crvena zvezda i Cibona igraju u 16. kolu ABA lige, meč počinje od 18 časova u hali "Aleksandar Nikolić". Crvena zvezda trenutno ima skor 9-6, dok gosti iz Hrvatske tavore pri dnu tabele sa svega pet pobeda.

Trener domaćih Dragan Šakota očekuje uzbudljiv duel.

„Sledi nam prebacivanje na utakmicu ABA lige i meč sa Cibonom. Sa rezultatima u poslednje vreme prilično se „zakuvalo“ na tabeli, a mi smo u situaciji da je svaka utakmica mnogo važna. Nema priče o snazi protivnika o okolnostima, već su važne samo pobede. Saledi nam meč sa ekipom koja je odigrala dobre utakmice u Beogradu, pobedili su Megu, protiv FMP-a su vodili 15 razlike u jednom trenutku, što znači da ćemo morati da odigramo sa punom koncentracijom i uz maksimalan respekt.“

Šakota

Alo Nenad Vujanovic

Šakota, Foto: Alo Nenad Vujanovic

Ognjen Kuzmić se osvrnuo na težak period Zvezde, ali najvažniji mu je fokus u meču sa Cibonom.

„U ABA ligi koje je za nas najvažnije takmičenje i to uvek kažemo, sada smo u poziciji da pobedama uđemo u prva četiri što je i osnovni cilj, a onda u plej ofu da pravimo dalje korake. Da bi do toga došli moramo da se maksimalno fokusiramo na svakog protivnika i da ga maksimalno ozbiljno shvatimo. Samo tako možemo da dođemo do rezultata. Posle dve vrlo teške utakmice u dva dana, imali smo vikend da se pripremimo za Cibonu i uz ozbiljan pristup verujem da ćemo doći do pobede“, smatra Kuzmić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо