Crno-belima je mesto uz najbolje u Evropi!
alo.rs
Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailović, Foto: Marko Metlaš

"Što se tiče ABA lige, tu nemamo više prava na grešku. Ne odustajemo, borićemo se za svaku utakmicu, ali ono što je specifično jeste to da smo šest ili sedam mečeva nesrećno izgubili, na jednu loptu, i mislim da će nam se to vratiti u drugom delu. Evrokup smo dosta dobro odigrali. Verujem da smo se u Top 16 fazi našli sa nešto lakšim ekipama, ali neće sigurno biti jednostavno i moramo da se borimo do poslednjeg atoma snage", rekao je Mijailović u intervjuu za "Večernje novosti".

"Ja sam, pre svega, dužan da ovaj klub zaštitim da posluje u skladu sa zakonom i finansijama. Mi smo 2017. plaćali sedmoricu trenera (Vujošević, Nikolić, Džikić, Božić, Jovanović, Gašić i naposletku Čanak...), čija je ukupna obaveza bila oko milion evra. Danas su svi oni isplaćeni, samo je Dušku Vujoševiću ostalo negde oko 25 odsto obaveza."

Mijailović je objasnio zašto se Partizan odlučio za Evrokup, a ne za FIBA Ligu šampiona.

"Da se uprava u vreme Duška Vujoševića bavila marketingom i ekonomskim pitanjima, a u skladu sa rezultatima koji su tada pravljeni, Partizan bi danas bio jedan od najjačih klubova u Evropi po svakom segmentu. Bila je to teška odluka zato što smo smatrali da tamo pripadamo više nego Zenit, međutim isključivi razlog zašto nismo dobili vajld kartu je - novac. Nažalost, nismo profitabilno tržište. Međutim, mislim da je Partizanu mesto uz najbolje u Evropi i ne bi trebalo da budemo tas na vagi koji će da lomi između Evrolige i FIBA. Finansijski bi bilo znatno bolje da smo se okrenuli FIBA, ali to bi nam onda zatvorilo neke druge mogućnosti."

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Popaj

27.12.2020 13:50

Sve ste isplatili samo bolesnog covjeka nise bagro lopovska i lazljiva,,