Aleksandar Matović (Partizan) i Vanja Guša (FMP)
KK Partizan
Aleksandar Matović (Partizan) i Vanja Guša (FMP)

KK Partizan

Aleksandar Matović (Partizan) i Vanja Guša (FMP), Foto: KK Partizan

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Matović smatra da je njegova ekipa odigrala jako dobru utakmicu protiv FMP-a (97:74) u odloženom meču 16. kola ABA lige.

- Verovatno je malo i njihov umor posle meča sa Mornarom nama dao mogućnost da možemo više da trčimo. Ovoga puta smo to iskoristili i bilo je dosta zadovoljavajuće - rekao je Matović posle meča.

On se posebno osvrnuo i na ulogu Novice Veličkovića u pripremi i edukaciji mladih igrača, istakvši da je on na sopstveno insistiranje igrao tri utakmice povređen.

- Kada smo dobili Mornar, on je u razgovoru sa mnom želeo da mlađi igrači preuzmu njegovu minutažu i da ne igra ukoliko to nije potrebno, iako je maksimalno spreman. Dugujem mu veliku zahvalnost zbog takvog poteza i zbog toga što tu decu na treninzima uči ponašanju profesionalnih igrača i tome kakav je pravi odnos prema treningu - rekao je Matović.

Dodao je da je Veličković "neko ko je prvi na treningu i ko poslednji odlazi sa njega i neko ko u ovom trenutku više vremena provodi u edukaciji mladih igrača, od košarkaških stvari pa do pravila ponašanja".

Partizan će u narednom kolu dočekati Split. 

PROČITAJTE JOŠ: