Nebojša Čović
Alo!/Vladimir Marković
Nebojša Čović

Alo!/Vladimir Marković

Nebojša Čović, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, otkrio je šokantne detalje napada, koji je na njega i čitavu ekspediciju tima s Malog Kalemegdana do tančina isplanirao Dragan Bokan, prvi čovek Budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

SERGEJU JE NEVEROVATNO TEŠKO Srbin se oglasio, nije mogao da sakrije ono što ga razdire: "Želim da zaboravim ove trenutke..."

MALI SIGNALI, UHVAĆENI U PROVODU! Nataša Bekvalac posle vaterpolista i rukometaša prelazi na košarkaše! (VIDEO)

ĐOKOVIĆ NIJE FAVORIT Lajović posle poraza u finalu otkrio ko ima najveće šanse da osvoji NAREDNI GREND SLEM!

Gostujući na Televiziji „Prva“, Čović je ispričao šta se sve događalo u Podgorici za vreme trećeg i četvrtog meča finalne serije ABA lige između „đetića“ i crveno-belih, kao i šta očekuje od majstorice u Beogradu (ponedeljak, 19).

Provociraće nas u „Pioniru“, ne smemo da nasedamo

Pred odlučujući meč Čović je apelovao na navijače Crvene zvezde da budu dostojanstveni.

- Molim naše da ne upadaju u zamku. Oni će probati da provociraju, prvo sa promenom hotela, te „Kraun plaza“, te hotel „Park“. Prošli put su ih, navodno, otrovali hranom. Onda će na terenu probati da naprave takvu demonstraciju da se isprazni hala ili da se isprazne počasna mesta oko parketa. Zbog toga, molim publiku da dostojanstveno navija, da podrži Crvenu zvezdu i ne naseda na provokacije. Jer ako je o sportu reč, Zvezda je mnogo bolja - poručio je Čović.

Podsetimo, navijači crnogorskog kluba su, posebno u trećem meču u „Morači“, s tribina i počasnih mesta, raznim tvrdim predmetima i pljuvanjem čašćavali goste iz Srbije. Korišćeni su i laseri, a nisu pošteđeni ni članovi uprave KK Crvena zvezda Branislav Baćović i Saša Vlaisavljević, koji su dvoranu napustili s povredama glave, ogrebotinama i uništenim odelima.

- Meni je za treću utakmicu spremljen linč, prava kakonada pljuvanja, gađanje tiplovima, šrafovima. To je trebalo da uradi tačno definisana ekipa ljudi. Do tančina je bilo razrađeno i isplanirano da, kada izađem iz tunela, ko i kako da me napadne i ubode i ako stignem do klupe, te koje sve šrafove bi trebalo da dobijem u glavu. To je organizovao Dragan Bokan. Sve ovo nema nikakve veze navijačkom grupom „varvari“. Transparente oko moje supruge, mog sina i mene finansirao je Dragan Bokan - otkrio je Nebojša Čović.

Nebojša Čović

Alo!/Marko Metlaš

Nebojša Čović, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Prvi čovek crveno-belih je dodao da je atmosferu lična u Podgorici podgrejao i Jasmin Repeša, trener crnogorskog šampiona.

SEVILJA RAZBIJENA U MEČU OD OGROMNE VAŽNOSTI Igrači Hetafea kao zmajevi, na pragu NENADANOG USPEHA (VIDEO)

- Repeša je govorio o balkanskim revanšizmima, što je veoma ružno. Onda se na to nadovezao Bokan, koji je meni nacrtao metu. Za četvrtu utakmicu mi je takođe spremljena neka groznija varijanta jer tamo imate onih šetača koje juri po 30 zemalja u Evropi za raznorazna ubistva - kaže Čović i nastavlja:

- Verovatno je Amar Nuhodžić, sin Mevludina Nuhodžića, ministra unutrašnjih poslova Crne Gore, predvodio celu tu grupu. Među učesnicima je i Miroslav Nedović, Miloš Golubović, sin predsednika Privredne komore Crne Gore Vlastimira Golubovića i jednog od velikih finansijera Budućnosti. Tu je bio i Zoran Marković, koji je napao pomoćnog trenera Milenka Topića i Filipa Čovića i zamahivao nogom na njih. Među njima je bio i Aleksandar Mijajlović iz firme „Bemaks“, finansijer Mege, srpskog košarkaškog kluba. Svi su identifikovani - naglašava Čović.