Dejvid Blat
(AP Photo/Jim Mone, FILE)
Dejvid Blat

(AP Photo/Jim Mone, FILE)

Dejvid Blat, Foto: (AP Photo/Jim Mone, FILE)

Od utorka, 22. oktobra, Milan Tomić više nije trener KK Crvena zvezda, pošto je srpski stručnjak podneo neopozivu ostavku.

PROČITAJTE JOŠ:

Novinari su upitali predsednika KK Crvena zvezda Nebojšu Čovića, ko će biti novi trener Crvene zvezde, a jedan od novinara okupljenih je spomenuo Dejvid Blata!

"KK Crvena zvezda je uvek otvorena za konstruktivne predloge. David Blat novi trener Zvezde? To je u domenu licitacije, a i čovek se razboleo. Sećate se kada je Zvezda dovela mladog Alimpijevića, on je tako mlad imao 11 pobeda u Evroligi, pobedio Real, Valensiju... igrao finale ABA lige. A onda je usledio napad. Nemamo pare da plaćamo trenera 500 ili 600 hiljada evra. Moramo da imamo strpljenja i da istrpimo mlade stratege. Nismo baš dobar ambijent za strane trenere, ceo region. Ko god da dođe na mesto trenera, imaće potpunu podršku. Za sada izgleda da će tim protiv Barselone voditi Andrij Gavrilović, ne znam da li će on ući u analizu za stalnog trenera, radi dobro posao i neću nikoga da eliminišem" - rekao je prvi čovek Crvene zvezde koji se nadovezao šta je interes ovog kluba u predstojećem periodu:

"Moramo da izaberemo najbolje rešenje u ovom momentu i treba da izađemo iz svega ovoga jači. Ni igrači, ni ulica Strahinjića Bana, ni društvene mreže neće postavljati ili smenjivati trenera, već mi koji taj posao radimo".

Košarkaški trener Dejvid Blat napustio je Olimpijakos, samo dva meseca nakon što je saopštio da boluje od multiple skleroze.

Blat se trenerskim poslom bavi još od 1993. godine i do sada je vodio Hapoel Gali, Izrael do 22 godine, Makabi iz Tel Aviva, seniorski tim Izraela, Dinamo iz Sankt Peterburga, Beneton, Rusiju, Efes Pilsen, moskovski Dinamo, Aris, Klivlend, Darušafaku i sada Olimpijakos.

BONUS VIDEO

Alo.rs na "Novom Vajt Hart Lejnu"