Cibona - Primorska
aba-liga.com
Cibona - Primorska

aba-liga.com

Cibona - Primorska, Foto: aba-liga.com

Cibona je startovala sa tri poraza u ABA ligi, što je upalilo alarm u klubu jer sledi grčevita borba za opstanak. Zbog toga su čelnici kluba odlučili da osnaže ekipu. Jednogodišnji ugovor sa čelnicima kluba potpisao je iskusni 34-godišnji centar Damir Markota koji će tako po peti put u karijeri nositi dres zagrebačkog velikana.

Markota je klub poslednji put napustio u leto 2019. godine kada je otišao u Mornar iz Bara. Ovu sezonu počeo je u Zaboku za koji je odigrao tri utakmice, nakon čega je odlučio da se vrati u Cibonu. Kako je u četvrtak ceo tim Zaboka završio u samoizolaciji, tako će i Markota svoj prvi trening sa novim saigračima moći da odradi tek naredne nedelje, a prvu utakmicu bi mogao da odigra 1. novembra, kad će Cibona ugostiti Primorsku u petom kolu ABA lige.

- Možda smo mogli da realizujemo potpis i ranije, ali bitno da sam sad tu. Nije se previše toga promenilo u ekipi. Kostur je isti, a znam Velićevu filozofiju tako da se nadam da ću i ja biti što bolji i da ću pomoći momcima. Drago mi je što sam igrač Cibone, ovo je moj klub -  rekao je 34-godišnji Markota za klupski sajt i dodao: - Dosad prikazano u ABA ligi nije realna slika Cibone jer smo imali dosta težak raspored, momci su bili i u izolaciji jedno vreme. Verujem da ćemo u narednom periodu početi da beležimo pobede i u regionalnoj ligi i da će se pokazati prava slika ove ekipe.

PROČITAJTE JOŠ: