KK Cibona KK Partizan
ABA liga/Cibona
KK Cibona KK Partizan

ABA liga/Cibona

KK Cibona KK Partizan, Foto: ABA liga/Cibona

Kao protiv Zadra, tako je izgledala igra Partizana i protiv Cibone u Zagrebu. Ponovo su crno-beli pokazali velike oscilacije u igri, ali na kraju uspeli da trijumfuju. Nije igra ekipe Saše Filipovskog izgledala idealno, istina, bljesnuli su u pojedinim momentima utakmice. Ipak, stiče se utisak da je na suprotnoj strani bila nešto bolja ekipe od "Cibosa", ne bi propustila poklon kakav su im je Partizan uručio.

Dobro je izgledala igra crno-belih tokom prve dve deonice, odlično ih je služio šut za tri poena. Nemanja Dangubić je odigrao jednu od boljih partija ove sezone. Pratio ga je Markus Pejdž u dalekometnim šutevima što je bilo dovoljno da gosti odu na maksimalnih "plus 15". Tada se činilo da će se ovaj meč privesti kraju i da će Partizan konačno pokazati da je krenuo ka putu "oporavka".

Trojka Prkačin - Drežnjak - Bundović počela je ozbiljno da muči crno-bele u trećoj četvrtini koja je ponovo osvežila pamćenje navijača Partizana na igre protiv Igokee, Borca, Budućnosti i poraze koje se njihovi mezimci pretrpeli ove sezone. Sa "plus 15" gosti su došli u situaciju da gube pet poena razlike. Naravno, bilo je jasno da Cibona ne može da izdrži u ovom ritmu do kraja. Sada se vraćamo na početak priče i to da bi nešto bolji rival ovo itekako umeo da iskoristi, a ovakve oscilacije su nedopustive u igri ekipe koja pretenduje ka najvišim pozicijama.

Sve dobro što su uradili domaći u trećoj deonici, prosuli su u poslednjih 10 minuta. Čak osam minuta nisu mogli da pogode koš, a Partizan to iskoristio pre svega zahvaljujući Nemanji Gordiću i Nikoli Jankoviću koji je skupljao skokove u napadu kao od šale. Ponovo je nakon toga tim Saše Filipovskog dopustio gostima da sa "minus 15" dođu do seriju 8:0 i pretrpe "minimalan" poraz u hali Dražen Petrović.

KK Cibona KK Partizan, Foto: ABA liga/Cibona

Najefikasniji u redovima Partizana bili su Markus Pejdž sa 16, odnosno centar Janković sa 15 poena i 12 skokova. Kod Cibone istakli su se Bundović sa 20, a pratio ga je Rok Prkačin sa 16 poena.

Naredni meč Partizan igra 17. novembra protiv Uniksa, a onda sledi gostovanje Huventudu dva dana kasnije da bi za kraj meseca usledio večiti derbi protiv Crvene zvezde 23. novembra.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

CIBONA - PARTIZAN 75:82 (21:27, 19:23, 25:17, 10:15)

Hala: Košarkški centar Dražen Petrović, Sudije: Damir Javor, Igor Dragojević, Josip Radojković

CIBONA: Bilinovac, Radovčić, Marić, Bundović, Vucić, Novačić, Prkačin, Gnjidić, Drežnjak, Mur, Markota, Nakić.

PARTIZAN: Miler-Mekintajer, Mika, Zagorac, Pejdž, Dangubić, Gordić, S. Janković, Angola, Veličković, N. Janković, Tomas. Trifunović.

KRAJ!

ČETVRTA ČETVRTINA!

40. minut - Dva skoka u napadu Jankovića i dva penala za 73:82.

39. minut - Serija sada Hrvata. Nakić pogađa za dva i sada je "samo" plus sedam za Partizan. Pre samo minut bilo je "plus 15".

38. minut - Posle skoro osam minuta prvi poeni Cibone u poslednoj deonici. Prkačin za tri, a onda i poeni Bundovića sa penala.

37. minut - Nakon nekoliko promašaja na obe strane Veličković pogađa iz teške pozicije za 65:80.

35. minut - Trojka Pejdža! U ovoj četvrtini je 11:0 za Partizan.

34. minut - Ponovo crno-beli imaju dvocifrenu prednost. Nikola Janković pogađa za 65:75. Cibona bez poena gotovo pet minuta.

33. minut - Traje serija Partizana. Ponovo poentira Gordić.

31. minut - Poeni Nikole Jankovića za "plus četiri" Partizana. Onda promašaj Mura za tri i pogodak Gordića u prodoru. Crno-beli "beže" na 65:71.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Trojka Dangubića! Opet je nerešeno - 65:65. Pejdž poenti nakon toga dugu dvojku.

30. minut - Bundović pogađa uz faul. Siguran i sa dodatnog bacanja za 63:62. Partizan ne koristi napad, a onda u kontri Drežnjak siguran. Serija 5:0 Cibone.

29. minut - Nikola Janković pogađa oba bacanja i vraća Partizan na "minus jedan". Onda dobra odbrana crno-belih i trojka Pejdža! Partizan opet vodi!

28. minut - Odličan pik end rol Gordića i Jankovića i poeni centra Partizana - 60:57.

27. minut - Konačno poeni za goste. Markus Pejdž sa linije slobodnih bacanja. Na drugoj strani Bundović poentira uz faul, siguran i sa dodatnog penala.

26. minut - Prkačin siguran sa penala. Partizan gubi ovu četvrtinu 3:16.

25. minut - Drežnjak pogađa oba bacanja i sada Cibona vodi posle dužeg vremena. Partizan je imao i "plus 15" u jednom momentu.

24. minut - Serija domaćih 9:1. Drežnjak krade loptu i zakucava. Prekida nalet Cibone Mika poenima u kontri.

23. minut - Tomas polovičan sa penala, a onda Prkačin za dva. Nakon toga trojka Markote. Gosti su prišli na "minus četiri".

22. minut - Prkačin pogađa dvojku za prve poene na obe strani u drugom delu.

DRUGA ČETVRTINA!

20. minut - Novačić pogađa dvojku za 38:50, a onda i penali Gnjidića za kraj prvog poluvremena.

19. minut - Vraća trojku Mur, ali Tomas uz faul! Ipak, promašio je dodatno bacanje.

18. minut - Trojkom Milera Mekintajera Partizan opet ide na dvocifrenu prednost - 33:45, a onda trojku pogađa i Dangubić!

17. minut - Prekida seriju domaćih Erik Mika. Nakon odlične igre leđima pogodio je daleku dvojku.

16. minut - Prkačin odličan u kontri, Cibona smanjuje na sedam poena zaostatka - 31:38.

15. minut - Pogodio je Rašon Tomas "dva plus jedan", a onda Bilinovac dvojkom vraća Partizan na jednocifrenu prednost.

14. minut - Radovčić prekida seriju Partizana trojkom - 24:35.

13. minut - Krade sada loptu Gordić i uvećava prednost.

12. minut - Nikola Janković je vezao tri poena i odveo Partizan na dvocifrenu prednost - 21:33.

11. minut - Drugi period počinje još jednom trojkom Pejdža!

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Poenima Tomasa okončana je prva deonica.

9. minut - Sada i Tomas pogađa trojku. Partizan je već devet puta pokušao sa linije 6,75 naspram Cibone koja je probala osam puta. Gledamo pravi trojkaški obračun.

8. minut - Pejdž za tri! Četvrta trojka Partizana u ovoj četvrtini.

7. minut - Trojkaški obračun u prvoj četvrtini. Sada je Bilinovac pogodio, a onda dvojku pogađa Mika.

6. minut - Još jedna trojka Partizana! Dangubić - 13:15.

5. minut - Zagorac pogađa trojku! Vraća se Partizan brzo u prednost, ali vraća odmah Damir Markota.

4. minut - Sada trojku pogađa i Cibona preko Drežnjaka. Onda nakon promašaja Partizana, još jednom poentira Drežnjak, ali sada za dva. Opet vode domaći.

3. minut - Trojka Zagorca uz faul Nakića! Dangubić nakon toga odlično trči u kontri za seriju Partizana 7:0.

2. minut - Serija Cibone, odnosno Roka Prkačina - 5:1. Uspeva da smanji Erik Mika svojim prvim poenima.

1. minut - Dangubić pogađa jedno od dva penala na startu meča. Na drugoj strani Prkačin poentira uz faul, pogodio je i dodatno bacanje.

17.03 - Utakmica je počela!

16.47 - Sve je spremno za početak utakmice.

16.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 7. kola ABA lige između Cibone i Partizana. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Zagreba.