Džordan, Rodman, Pipen
twitter
Džordan, Rodman, Pipen

twitter

Džordan, Rodman, Pipen, Foto: twitter

Kad čujete Rodman, to prezime Vas automatski asocira na jedan sport – na košarku. Legendarni Denis Rodman, nekadašnji NBA supertar i vlasnik pet pehara iz najjače lige na svetu, uvek je bio zanimljiv kako na terenu tako i van njega. Tri puta se venčavao, a iz trećeg braka ima dvoje dece, sina i ćerku – Denisa juniora i Triniti, koja je odlučila da se bavi sportom, ali ne istim kao njen otac.

Triniti je rođena 20. maja 2002. godine i odlučila je da se bavi fudbalom, a u januaru je postala najmlađa fudbalerka koja je draftovana. Izabrao ju je Vašington Spirt sa druge pozicije. Za razliku od mnogih koleginica koje prvo počnu da igraju na koledžu, pa posle diplomiranja odu u Nacionalnu ligu za ženski fudbal (NWSL), ona se odlučila na drugačiji put. Upisala je fakultet, zbog pandemije je došlo do odlaganja određenih stvari, pa je umesto čekanja odlučila da se prijavi na draft gde je kasnije izabrana.

– Odluku sam donela još pre odlaska na koledž, ali čim sam tamo stigla shvatila sam da mogu da gurnem sebe na još viši nivo. Zašto ne biste iskoristili šansu da budete još bolji dok studirate? – počela je Triniti priču za "Gardijan".

U klubu su svesni koliku medijsku pažnju Triniti privlači zbog prezimena, pa se trude da je nauče što više. Zato su unajmili čuvenog golmana Brijanu Skari da joj bude mentor.

– Naučila sam baš mnogo za ovo kratko vreme, prošlo je nekoliko nedelja, a imam osećaj kao da je prošlo samo nekoliko dana. Sve se dešava toliko brzo i samo želim da učim što više. Primam toliko informacija, sve igračice su fenomenalne i otvorene da mi pomognu.

Odlično se snalazi u napadu i u postizanju golova, ali ne želi da joj to budu jedini elementi u igri. Ugleda se na Tobin Hit i Kristen Pres koje su poznate po sjajnim driblinzima i spektakularnim potezima.

– Želim da budem slobodna sa loptom i da radim razne trikove i budem dobar dribler. Želim da ljudi vide Triniti Rodman kao nekoga ko je nepredvidiv sa loptom i da ne znaju šta ću da uradim sa njom. Moj najveći cilj u ovom trenutku je da radim na sebi i da napredujem. Želim da budem još brža, snažnija, pametnija i da radim na svojim veštinama – zaključila je Triniti Rodman.