Ognjen Kuzmić
KK Crvena zvezda
Ognjen Kuzmić

KK Crvena zvezda

Ognjen Kuzmić, Foto: KK Crvena zvezda

Centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić produžio je u utorak ugovor sa crveno-belima na još dve sezone, čime je vernost klubu produžio do kraja takmičarske 2022/23!

- Ovim potpisom Kuzma je pokazao da želi na duži niz godina da bude deo crveno-bele porodice, i postane deo istorije kluba u kome će provesti 5 sezona - navode iz kluba.

Po prvi put Kuzmić je u Crvenu zvezdu stigao pred sezonu 2016/17. Fantastičnim igrama, poenima, skokovima , blokadama stekao je epitet jednog od najboljih centara Evrolige, i dobijao nagrade za najkorisnijeg igrača tog takmičenja. Zbog svoje borbenosti odmah je "osvojio" i sve navijače crveno-belih. U toj sezoni bio je integralni deo tima koji je osvojio „triplu krunu”.

Osim Crvene zvezde, nastupao je i za ekipe Panatinaikosa, Golden Stejt Voriorsa, Unikahe i madridskog Reala.

Ognjen Kuzmić je rođen 16.maja 1990. godine u Doboju. Pre Crvene zvezde Kuzmić je karijeru počeo u banjalučkom Borcu, igrao je i za Čelik, Malagu, Huventud, Panatinaikos, a imao je i dvogodišnju NBA epizodu u Golden Stejt Voriorsima i bio je član šampionske ekipe 2015. Godine.

Sa reprezentacijom je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2017.

Tog leta nakon fantastične sezone u Crvenoj zvezdi, potpisao je dvogodišnji ugovor sa madridskim Realom.

Nakon dvogodišnje epizode u Španiji, Kuzmić je tokom leta 2019. godine potpisao ovoga puta dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, ali je pred početak sezone doživeo tešku nesreću, iz koje je nakon oporavka, velikim radom i odricanjima uspeo da se vrati na košarkaški teren:

- Ostanak i produženje ugovora i vernosti Crvenoj zvezdi je za mene bila laka odluka u svakom pogledu. Malo ko bi stao, verovao u mene i pomogao mi na sve načine, nakon svega što mi se desilo i što sam ostavio iza sebe u prethodnom periodu kao što je to uradila Crvena zvezda. Zato narednu sezonu vidim kao priliku za novo dokazivanje, priliku da pomognem timu i vratim na terenu klubu i navijačima za sve jer su bili uz mene kada mi je bilo najteže i pokazali da smo zaista velika porodica. Zato ću dati sve što mogu da pomognem Crvenoj zvezdi da pokušamo da osvajamo nove trofeje i radujemo se velikim utakmicama - rekao je Kuzmić prilikom produžetka ugovora.

Crvena zvezda u petak otvara evroligašku sezonu utakmicom sa Fenerbahčeom u Istanbulu.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

old Delija

29.09.2020 15:42

E bas se radujem. ???