Predrag Danilović
KSS
Predrag Danilović

KSS

Predrag Danilović, Foto: KSS

Prilikom posete Vladičinom Hanu, čelnicima KSS srdačan doček priredio je prvi čovek ove opštine Goran Mladenović sa saradnicima. Zahvalnost delegaciji Košarkaškog saveza Srbije izrazili su domaćini, kako predsednik opštine, tako i predsednik Košarkaškog kluba Morava iz Vladičinog Hana.

Goran Mladenović je gostima bliže predstavio Vladičin Han i svojim izlaganjem potvrdio reči predsednika RKS Južna Srbija Vuleta Vukovića da se Han razvija velikom brzinom, izrazio veliko zadovoljstvo što je ovaj grad prvi put u istoriji ugostio predsednika Košarkaškog saveza Srbije i Daniloviću uručio prigodan poklon.

Predrag KSS Predrag Danilović se zahvalio na gostoprimstvu rekavši da delegacija KSS posvećuje pažnju svim regionima i Mladenoviću kao poklon uručio majicu naše reprezentacije.

Delegacija KSS se nakon prijema u opštini sastala sa predstavnicima Regionalnog košarkaškog saveza Južne Srbije.

Istog dana, delegacija KSS posetila je Niš i sastala se sa predstavnicima Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije. Ispred RKSIS dočekalo ih je kompletno Predsedništvo, predvođeno predsednikom Urošem Parlićem, generalnim sekretarom Aleksandrom Jocićem i delegatom RKSIS u Skupštini KSS Miodragom Kocićem. Neke od tema bile su i povećanje broja igrača na dvojnoj registraciji, kako bi se sagledala problematika malih sredina, a mlađi igrači uzeli učešće u takmičenjima pre starijih…

Čelnici KSS dan kasnije posetili su Kragujevac, gde je gradonačelnik Nikola Dašić sa članom Gradskog veća za sport Predragom Stevovićem organizovao prijem u Gradskoj upravi.

– Lokalnoj samoupravi grada Kragujevca izuzetno je važna oblast sporta. Zbog dece nam je veoma bitan školski sport, ali veliku pažnju posvećujemo rekreativnom i profesionalnom sportu. Tu smo da u skladu sa mogućnostima grada pomognemo klubovima. Kragujevac je grad košarke, i smatram da je izuzetno značajno što se košarka igra u čitavoj Srbiji. Tako se postiže zdrava konkurencija – rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.

– Kragujevac je uvek bio košarkaški grad. Zbog situacije sa Korona virusom nije dozvoljeno prisustvo publike, inače sam siguran da bi, kada igraju kragujevački klubovi, dvorane bile pune, a naročito sada kada je Košarkaški klub Radnički ponovo u KLS ligi. Siguran sam da je to zasluga svih ljudi u gradu koji pružaju podršku – rekao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Predstavnici Košarkaškog saveza Srbije, koji ima sedam regionalnih košarkaških saveza, obilaze regionalne saveze kako bi se uverili u dobru organizaciju takmičenja na svim nivoima. Prema rečima generalnog sekretara KSS Zlatka Bolića, region Centralne Srbije ima klubove koji dobro funkcionišu a savez se trudi da pomogne koliko može finansijski i organizaciono.

– Pre mesec dana su počela takmičenja, svi sportisti su uradili PCR testove, klubovi se ponašaju odgovorno i imaju protokole u vezi sa organizacijom svih utakmica – ocenio je Bolić.

Predstavnici sva tri regionalna saveza su, zahvaljujući odličnim rezultatima i kvalitetnoj saradnji sa KSS, dali bezrezervnu podršku predsedniku KSS Predragu Daniloviću ako odluči da nastavi da obavlja funkciju predsednika i kandiduje se za novi mandat na predstojećim izborima za organe KSS u decembru 2020.